Coronavirus en sport

Op dit moment heeft het coronavirus heel Nederland, en daarmee ook de sport, in zijn greep. Via onze website proberen wij u zoveel mogelijk te informeren over de gevolgen en maatregelen voor uw sportvereniging, naast datgene dat vanuit het RIVM, Regering en de sportbonden besloten is.

Het coronavirus en sport in de gemeente Raalte

Wij (Sportbedrijf Raalte) en de gemeente Raalte hebben regelmatig contact over alles rondom het coronavirus en de gevolgen hiervan voor de Raalter sportverenigingen. 

Heb je specifieke vragen rondom de openstelling van de gemeentelijke sportaccommodaties zoals Sportcentrum Tijenraan en Zwembad de Tippe? Lees dan onze updates waarin wij regelmatig een berichten toevoegen en de genomen besluiten communiceren. 

Coronamaatregelen sport (update 15 januari 2022)

Het kabinet heeft de vanaf 19 december geldende maatregelen in de strijd tegen de verspreiding van het coronavirus met ingang van 15 januari 05.00 uur versoepeld. 

Voor de binnen- en buitensport gelden geen restricties meer voor wat betreft openingstijden en groepsgrootte, al dient er wel rekening te worden gehouden met de anderhalve meter afstandsregels die verplicht zijn als die de sportbeoefening niet in de weg staat.

Voor de binnensport is vanaf 18 jaar wel een coronatoegangsbewijs vereist, bij de buitensport geldt dat voor bepaalde voorzieningen binnen. Kleedkamers, douches en toiletten zijn open. Mondkapjes zijn verplicht voor sporters vanaf 13 jaar op binnensportlocaties, behalve tijdens het sporten, en voor binnen faciliteiten van buitensportlocaties. 

Onderlinge wedstrijden zijn binnen en buiten toegestaan binnen de eigen sportvereniging. Publiek is niet toegestaan en de sportkantines zijn alleen geopend voor afhaal.

Meer informatie