Inspiratie en kennis

Een belangrijk speerpunt van het Roalter Sportakkoord dat we meer verhalen, kennis en activiteiten delen om elkaar te helpen en te inspireren. Op deze pagina verzamelen we alle informatie en doen we een oproep aan iedereen om input aan te leveren en online te delen.

Laat je inspireren!

In heel de gemeente Raalte gaan we voor Sportief en Gezond! En dat ga je zien! Laat je inspireren door de verhalen die vanuit het Roalter Sportakkoord opgehaald zijn in de hele gemeente Raalte. Laat je vanuit de verschillende kernen inspireren op het gebied van:

Samen Voor Elkaar (Overijssel)

'Samen Voor Elkaar' is een open netwerk voor alle doeners en denkers die hun buurt, dorp of stad socialer en leefbaarder willen maken. Hier vind je onafhankelijke kennis, belangrijke contacten en inspiratie. Op het netwerk worden ervaringen gedeeld, vraag en aanbod gestimuleerd, mensen en ideeën verbonden en wordt geholpen bij het vinden van financiering. Samen wordt gewerkt aan het goede leven in Overijssel!

Samen Voor Elkaar is een initiatief van de provincie Overijssel en wordt uitgevoerd door Stimuland en de Overijsselse Vereniging voor Krachtige Kernen. 

Gemeentelijke sportsubsidies

Sportverenigingen in de gemeente Raalte komen voor meerdere gemeentelijke (sport)subsidies in aanmerking. Binnen het Roalter Sportakkoord zijn met name de subsidie sportstimulering (voor nieuwe sport- en beweegactiviteiten) en de #RaalteGezond subsidie (voor verbetering van de volksgezondheid, zoals het tegengaan van overgewicht) passend. Op deze pagina lees je meer over de gemeentelijke subsidies, de hoogte van de verschillende subsidiebedragen en hoe je de subsidie kunt aanvragen. 

Heb jij inspirerende voorbeelden?

Deel jouw verhaal, kennis en activiteiten met ons! Mail ze naar verenigingen@sportbedrijfraalte.nl, dan plaatsen wij ze online om zo andere Raaltenaren te inspireren.