Welzijn op Recept en Beweegmakelaar Raalte werken samen aan actieve en gezonde leefstijl

10 oktober 2018

Sportbedrijf Raalte en WijZ Welzijn Raalte hebben tijdens de Samen Actief Dag op vrijdag 5 oktober 2018 in sportcentrum Tijenraan gezamenlijk de Beweegmakelaar Raalte en Welzijn op Recept Raalte gepresenteerd. Deze samenwerking is erop gericht om mensen, die het lastig vinden dit zelf te doen, op weg te helpen naar een leuke (beweeg)activiteit.

Begeleiding door Beweegmakelaar of vanuit Welzijn op Recept

Niet iedereen die van een huisarts, therapeut of in het ziekenhuis krijgt te horen dat hij of zij meer activiteiten moet oppakken, doet dat even makkelijk. Denk aan mensen die normaal niet veel bewegen of mensen die het lastig vinden om zelf een nieuwe activiteit te vinden. Voor al deze mensen zijn er nu de Beweegmakelaar en Welzijn op Recept in Raalte. Zij helpen mensen met het zoeken van een activiteit en kunnen die mensen begeleiden om te starten met een activiteit in de eigen omgeving.

Brigit Trooster (Sportbedrijf Raalte) is de Raalter Beweegmakelaar. Zij werkt samen Beweegmakelaars van Sportbedrijf Deventer (Marit Martens en Anita de Ruiter). Alle drie Beweegmakelaars spreken mensen na een doorverwijzing vanuit het Deventer Ziekenhuis en/of de Huisartsen coöperatie Deventer en Omstreken (HCDO). Tamara van der Zee (WijZ Welzijn Raalte) is de contactpersoon voor Welzijn op Recept. Samen met welzijncoaches gaat ze met mensen (thuis) in gesprek over passende activiteiten.

Gewoon gezond en fijn om weer mee te doen

De betrokken organisaties willen met deze initiatieven gezondheidswinst boeken voor de bevolking van Raalte en omstreken. Een actieve leefstijl is namelijk niet alleen gezond, het zorgt er uiteindelijk ook voor dat minder zorgkosten gemaakt worden. De beide programma’s worden gefinancierd vanuit het gemeentelijke ‘Actieplan Zelfstandig Thuiswonen’ en sluiten aan bij het WMO-ambities van het programma Raalte Gezond.

Meer informatie

Meer informatie is te vinden op www.sportbedrijfraalte.nl/beweegmakelaar

Presentatie Beweegmakelaar Raalte en Welzijn op Recept

Op de foto (v.l.n.r.): Marit Martens, Anita de Ruiter (Beweegmakelaars Deventer, Sportbedrijf Deventer), Brigit Trooster (Beweegmakelaar Raalte, Sportbedrijf Raalte), Peter Gras (directeur Sportbedrijf Raalte), Gerria Toeter (wethouder gemeente Raalte) en Tamara van der Zee (Welzijn op Recept, WijZ Welzijn Raalte).

Terug