Kwintijn wint Fair Play prijs, Linderte schoolhandbaltoernooi

21 februari 2019

Donderdag 21 februari stond sportcentrum Tijenraan in Raalte vol met fanatieke jongens en meisjes: met maar liefst 23 teams deden zij mee aan het jaarlijkse schoolhandbaltoernooi. Dit toernooi werd ook weer de Fair Play prijs uitgereikt, die werd gewonnen door basisschool de Kwintijn uit Raalte. Van de scheidsrechters kregen zij de beste gemiddelde score op het gebied van sportief gedrag.

De winst van het schoolhandbaltoernooi ging bij de meisjes naar de Linderte die in de finale wonnen van de Rietkraag. Derde werd het team van de Bolster 2. Ook bij de jongens ging de Linderte er met de winst vandoor, voor het team van de Bernadetteschool dat als tweede eindigde. De jongens van de Esmoreit werden derde.

Fair Play prijs en sportief gedrag

De Fair Play prijs wordt ieder schoolsporttoernooi beschikbaar gesteld door Sportbedrijf Raalte, ter promotie van sportiviteit en respect. De organiserende handbalvereniging Kwiek reikte de prijs uit aan de leerlingen van de Kwintijn.

Handbalvereniging Kwiek en Sportbedrijf Raalte waren beide trots op de grote opkomst, zowel op het veld als op de tribunes. Ook viel ook deze editie weer het sportieve gedrag tussen de verschillende schoolteams op. Zo wordt nu vrijwel standaard na afloop van iedere wedstrijd netjes de hand van de tegenstander geschud en worden de scheidsrechters bedankt voor de goede leiding.

Ook dit schooljaar stelt het Sportbedrijf weer bij alle schoolsporttoernooien de Fair Play prijs beschikbaar en vraagt zij daarmee aandacht voor sportief gedrag. In de hele regio Salland wordt vanuit een samenwerking met Sportbedrijf Deventer en UtHuus in Olst-Wijhe extra aandacht besteed aan Fair Play.

Leerlingen Kwintijn winnen Fair Play prijs schoolhandbaltoernooi Raalte 2019

Terug