Nieuw: School van de week

23 oktober 2019

Vanaf 30 oktober start Sportbedrijf Raalte in Zwembad Tijenraan het project School van de week. Op woensdagmiddag kunnen de leerlingen van de School van de week voor het kortingstarief van € 3,- per kind komen zwemmen. Leerlingen van basisscholen uit de gemeente Raalte en Olst-Wijhe worden hiervoor uitgenodigd. Iedere week is er een andere school aan de beurt, met als eerste school De Korenbloem uit Raalte. Op deze wijze blijven schoolkinderen op een laagdrempelige wijze hun zwemvaardigheden trainen. School van de week is een initiatief van Sportbedrijf Raalte.

Blijven bewegen, met name in het water, is gezond en belangrijk. Directeur Henry Bronkhorst: “Uit onderzoek blijkt dat kinderen zwemmen kunnen verleren. Als kinderen na het behalen van de zwemdiploma’s niet regelmatig blijven zwemmen, kan de zwemvaardigheid afnemen. Blijven zwemmen is dus een must. Daarnaast is het natuurlijk ook gewoon hartstikke leuk om samen met je vrienden te komen zwemmen bij Tijenraan!”. Er worden tal van waterspelletjes en -activiteiten georganiseerd, waar kinderen samen met hun klasgenoten aan mee kunnen doen. Leerlingen van alle leeftijden uit alle groepen zijn welkom. Kinderen zonder diploma zijn welkom met een volwassen begeleider.

Iedere week een andere school

Op www.sportbedrijfraalte.nl/schoolvandeweek staat welke school aan de beurt is. Daarnaast worden de scholen en leerlingen middels diverse communicatiemiddelen en kanalen geïnformeerd. Leerlingen van andere scholen zijn uiteraard op woensdagmiddag ook welkom, zij betalen het standaardtarief.

 

Terug