Updates en maatregelen rondom het coronavirus

06 maart 2020

Lees hier alle updates en maatregelen van Sportbedrijf Raalte rondom het coronavirus.

Update 31 maart

De coronamaatregelen worden verlengd tot en met dinsdag 28 april. Dit heeft de regering vandaag besloten. Alle sportaccommodaties die wij exploiteren blijven gesloten tot minimaal 28 april. 

Uitstel van betaling OZB Sportverenigingen
Sportverenigingen die ingeschreven staan bij de Kamer van Koophandel kunnen uitstel van betaling aanvragen bij de gemeente. Dan kan via dit digitale aanvraagformulier. Voor (sport)verenigingen en stichtingen gaat het om uitstel van rioolheffing en OZB-belasting. Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten uitstel van betaling te verlenen tot 31 augustus.

Tips nodig om in beweging te blijven?

Update 27 maart voorverkoop zwembad de Tippe

Wellicht heeft u onlangs een seizoensabonnement voor openluchtbad de Tippe gekocht. Of bent u nog van plan om dit te doen en wilt u tot 31 maart profiteren van de voorverkoopkorting. We kunnen ons voorstellen dat u vragen heeft over dit abonnement gezien de noodzakelijke maatregelen rondom het coronavirus.  We kunnen hierover op dit moment het volgende aangeven. Alle gemeentelijke accommodaties die het Sportbedrijf Raalte exploiteert zijn gesloten tot 6 april. Komende dagen volgen wij nauwgezet of en op welke wijze wij vanaf 6 april onze sportactiviteiten kunnen vervolgen. Mocht het zo zijn dat we op 26 april nog niet open gaan, dan wordt u daarin gecompenseerd. 

 

Update 23 maart 2020

Maatregelen tot 6 april:

 • Alle sportclubs en sportvoorzieningen zijn dicht. Op uiterlijk 6 april wordt bekeken in hoeverre deze maatregelen verlengd worden en wat dit betekent voor de sportaccommodaties van Sportbedrijf Raalte, waaronder Sportcentrum Tijenraan en zwembad de Tippe.
 • Er vinden geen georganiseerde sportactiviteiten plaats, ook niet in de openbare ruimte.
 • Sporten in de openbare ruimte is toegestaan in een groep van maximaal 3 personen waarbij de 1,5 meter afstand in acht genomen dient te worden.
 • Op bovenstaande wordt gehandhaafd eventueel met geldboetes.
 • Voor de topsport wordt geen uitzondering gemaakt en gelden ook bovenstaande maatregelen.

Maatregelen tot 1 juni: 

 • Samenkomsten zijn tot 1 juni verboden, waaronder evenementen en toernooien.

Mogelijke compensatieregeling(en)
De Vereniging Sport en Gemeenten is samen met NOC*NSF en het ministerie van VWS volop bezig met compensatievraagstukken. Bijvoorbeeld het mislopen van inkomsten uit horeca en met betrekking tot aflossingsverplichtingen aan bijvoorbeeld een bank. Hier verwachten ze eind deze week meer duidelijkheid over te hebben. 

Uitstel van betaling OZB Sportverenigingen
Sportverenigingen kunnen uitstel van betaling aanvragen bij de gemeente via dit digitale aanvraagformulier. Voor (sport)verenigingen en stichtingen gaat het om uitstel van rioolheffing en OZB-belasting. Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten uitstel van betaling te verlenen tot 31 augustus.

 

Update 20 maart 2020

In afstemming met de gemeente Raalte informeren wij klanten en huurders graag over hoe wij voor Sportcentrum en Zwembad Tijenraan, onze andere binnen- en buitensportaccommodaties omgaan met de verhuur, de zwemlessen, de abonnementen en onze leskaarten tot en met maandag 6 april 2020.

Update 16 maart 2020

Naar aanleiding van de maatregelen die zijn afgekondigd door de regering (van vandaag t/m 6 april 2020) met betrekking tot het coronavirus hebben wij het volgende besloten:

 • Alle locaties van Sportbedrijf Raalte sluiten vanaf maandag 16 maart minimaal t/m 6 april 2020.
 • Al onze activiteiten komen gedurende deze periode te vervallen.
 • Voor de compensatie van huur en activiteiten gedurende deze gedwongen sluiting komt het Sportbedrijf komende dagen met een nadere oplossing.

Heb je vragen over deze maatregelen, mail dan naar info@sportbedrijfraalte.nl. Zodra er wijzigingen zijn zullen we dit communiceren. Dit bericht wordt geüpdatet.

Update 13 maart 2020: Zwembad dicht tot 31 maart 2020

Wij vinden de gezondheid en veiligheid van onze bezoekers en medewerkers erg belangrijk. In samenspraak met de gemeente hebben we daarom besloten het zwembad te sluiten tot en met 31 maart 2020. Alle zwemactiviteiten in de periode 13 maart (18.00 uur) tot en met 31 maart worden geannuleerd. Dat geldt voor zowel de zwemlessen, aquasporten als het recreatief gebruik van het zwembad. Hierdoor zal o.a. het afzwemmen van zaterdag 14 maart op een later moment georganiseerd worden en komt ook het discozwemmen op 28 maart en de School van de Week in maart te vervallen.

Dit besluit volgt op de aangescherpte corona-maatregelen die op 12 maart van kracht zijn geworden en op basis waarvan ook de sportverenigingen hun activiteiten in Sportcentrum Tijenraan tot en met 31 maart a.s. annuleren. In lijn met het beleid van de rijksoverheid (scholen blijven open) zal het bewegingsonderwijs in Tijenraan de komende periode geaccommodeerd blijven. Het gezondheidscentrum blijft open voor haar huurders en klanten.

Ik zit met vragen over mijn specifieke lessen, waar kan ik terecht?
Wij zijn bereikbaar via de contactgegevens onderaan deze pagina. Komende dagen zullen wij klanten en bezoekers verder informeren over hoe wij omgaan met nieuwe data voor afzwemmen, zwemlessen, abonnementen, etc..  Op dit moment inventariseren wij alle gevolgen. Door deze extra drukte kan het zijn dat je langer moet wachten op een antwoord. We begrijpen dat deze maatregel grote gevolgen voor je kan hebben, maar we hopen toch op je begrip. Het belangrijkste is dat wij onze medewerking willen verlenen om de verspreiding van het virus tegen te gaan.

 

Update 12 maart 2020

 • Alle (sport)evenementen met meer dan 100 personen worden afgelast t/m 31 maart 2020. Dit is een aangescherpte maatregel van het kabinet en het RIVM.
 • Het meest actuele advies van NOC*NSF  is om alle sportactiviteiten, waaronder ook trainingen, overleggen, vergaderingen en vieringen ook af te gelasten.
 • Vooralsnog gaan de lesactiviteiten in het zwembad door. Hierbij gaat het om o.a. alle groepslessen, zwemlessen en het afzwemmen. Hierover houden wij nauw contact met o.a. de gemeente Raalte.
 • Voor zwemlessen verzoeken we ouders ouders/begeleiders dringend om met maximaal één volwassen begeleider naar het zwembad komen en eventuele broertjes en zusjes thuis te laten of opvang voor hen te regelen. We begrijpen dat dit lastig is, maar de gezondheid van onze bezoekers staat voorop. Het belangrijkste is dat wij onze medewerking willen verlenen om de verspreiding van het virus tegen te gaan. Tijdens de zwemlessen zelf gaat het wellicht niet om een groep groter dan 100 mensen, maar met name tijdens de wisselingen van zwemlessen ontstaat er een grotere drukte in het gebouw. Deze drukte willen we zoveel mogelijk beperken door deze maatregel.

Algemene adviezen bezoekers Sportcentrum Tijenraan en anders (sport)accommodaties van Sportbedrijf Raalte

We raden je aan een goede basishygiëne te hanteren. het RIVM heeft het volgende advies uitgebracht:

 • Ga je zwemmen? Ga dan altijd eerst douchen voordat je in een van de baden gaat. Dit is een standaard regel die altijd van kracht is.
 • Was je handen regelmatig.
 • Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog.
 • Gebruik papieren zakdoekjes.
 • Schud geen handen.

Daarnaast roepen wij onze bezoekers op die meer dan 38ºC koorts hebben, hoesten of kortademig zijn én naar een van de risicogebieden zijn geweest (zie het RIVM) of in aanraking zijn geweest met een besmet persoon eerst de huisarts te bellen, alvorens een bezoek te brengen aan Sportcentrum Tijenraan of deel te nemen aan sport- en beweegactiviteiten.

Heb je meer vragen over het coronavirus?

Ga dan naar de website van de GGD of het RIVM. Ook kun je het algemene publieksnummer bellen, via: 0800-1351. Dit telefoonnummer is dagelijks bereikbaar van 8:00 tot 20:00 uur.

 

 

 

 

Terug