Mascotte Tije verrast kinderen thuis met zwemdiploma

14 april 2020

Wat een feestje! Mascotte Tije van sportcentrum en zwembad Tijenraan heeft donderdag 9 en vrijdag 10 maart ruim 50 kinderen thuis verrast met hun zwemdiploma.

Begin maart kon het diplomazwemmen bij zwembad Tijenraan helaas niet doorgaan in verband met de coronamaatregelen. Omdat de kinderen het diploma wel verdiend hadden verraste Tije (op gepaste afstand) alle kinderen thuis met het echte officiële zwemdiploma. Deze actie werd erg gewaardeerd door de kinderen en ouders. Ook hebben ze nu een extra reden om opa’s en oma’s weer een kaartje te sturen met dit blije nieuws.

Diploma op basis van proefzwemmen  

De kinderen zouden mee kunnen doen aan het eerst volgende afzwemmoment, echter blijft het door de coronacrisis onduidelijk wanneer zwembad Tijenraan weer open kan. Joke Derksen teamleider zwembaden: “Bij Zwembad Tijenraan doen alle kinderen in de week vóór het diplomazwemmen tijdens de zwemles mee aan ‘proefzwemmen’.  Tijdens het proefzwemmen laten kinderen zien dat zij aan alle eisen voor het zwemdiploma voldoen.  Daarom hebben we besloten om het zwemdiploma uit te reiken op basis van het proefzwemmen.”

Terug