Sportbedrijf Raalte biedt online platform met gemeentebreed beweegaanbod

27 mei 2020

Sportbedrijf Raalte wil sportaanbieders en inwoners faciliteren bij de zoektocht naar (deelnemers voor) sport- en beweegactiviteiten in deze coronatijd. Sinds mei 2020 is Sportbedrijf Raalte daarom aangesloten bij het landelijke online platform Veilig Sporten. Sportconsulent Brigit Trooster: "Het doel is om een groot overzicht te creëren van alle beweegactiviteiten waar zowel leden als niet-leden aan deel kunnen nemen. Dit in samenwerking met alle sportverenigingen uit de gemeente Raalte. Hiermee ontlasten we de lokale sportaanbieders en bieden we eenvoudig inzicht in de sportmogelijkheden voor jong en oud."

Het platform Veilig Sporten (www.veiligsporten.nu) is speciaal in het leven geroepen om inwoners op een veilige manier weer actief te krijgen. Daarnaast wil Sportbedrijf Raalte sportverenigingen op een verantwoorde manier mee helpen opstarten en hun sport onder de aandacht te brengen. 110 gemeenten uit het hele land maken al gebruik van dit platform. Buurtsportcoach Kristel Meijer: "Wij vinden het belangrijk dat sporten en bewegen toegankelijk is voor iedereen. Via dit platform nemen we een drempel weg en kan iedereen via het gratis en gebruiksvriendelijke inschrijfsysteem een nieuwe sport- of beweegactiviteit proberen. Aan de andere kant kunnen wij hiermee verenigingen helpen met de promotie van de sport en samenwerking tussen verenigingen stimuleren. Wij zien veel mooie kansen voor zowel de sportaanbieders als inwoners."

Hockeyclinics

De eerste verenigingen hebben zich inmiddels gemeld met nieuwe activiteiten en zijn zichtbaar op de website. Zo ook Hockeyvereniging SMHC Raalte. Voorzitter Cor Verbaas: "Vanuit onze maatschappelijke positie organiseren onze trainers met plezier hockeyclinics aan basisscholieren. VeiligSporten.nu maakt het voor ons heel eenvoudig om dit te organiseren conform alle coronaprotocollen".

Aanmelden

Sportaanbieders en verenigingen worden opgeroepen zich aan te melden via www.veiligsporten.nu. Hierbij kunnen zij ook een maximum aantal deelnemers instellen, waardoor een activiteit niet te druk bezocht wordt. Verenigingen kunnen bij Sportbedrijf Raalte terecht voor vragen via verenigingen@sportbedrijfraalte.nl.

Terug