Updates coronavirus

14 oktober 2020

Lees hier het laatste nieuws rondom het coronavirus en de maatregelen van Sportbedrijf Raalte/ Zwembad Tijenraan.

Update 12 januari
Zwembad en Sportcentrum Tijenraan t/m 9 februari 2021 gesloten.
In de gezamenlijke strijd om het coronavirus de baas te worden, zijn sportcentrum Tijenraan en alle binnensportaccommodaties in Raalte gesloten tot en met 9 februari. Uiteraard hopen wij van harte dat deze maatregelen voor de gezondheid van ons allemaal het gewenste effect zal hebben en dat we er voor diezelfde gezondheid vanaf 10 februari weer voor sportend en bewegend Raalte mogen zijn. Na de persconferentie begin februari kunnen we bekijken of we na 9 februari weer open mogen. Wij gaan er alles aan doen om straks iedereen weer met open armen te mogen ontvangen en op veilige en verantwoorde wijze te kunnen ondersteunen en begeleiden vanuit onze passie voor sport, bewegen en gezondheid.

Tot ziens in Tijenraan!

Update 1 december
Een mondkapje in alle publieke ruimtes verplicht, dus ook in Sportcentrum Tijenraan. De zwembadbranche legt uit wat dit bekent voor jou.

Update 18 november

Zwembad weer open

Wat fijn, we mogen ons zwembad weer openen per 19 november. We gaan 'terug' naar de verscherpte maatregelen van 14 oktober en kunnen weer doorgaan met onze activiteiten. Hier kun je lezen wat dat o.a. betekent:

 • De activiteiten voor kinderen gaan weer door, zoals babypeuterzwemmen, schoolzwemmen en de zwemlessen. Voor School van de week, de Pietendisco op zaterdag 28 november en de pietenmiddag op woensdag 2 december kun je online je kaartje reserveren. 
 • Voor de aquasporten kun je ook online je plek reserveren (voor hydrotherapie, babypeuterzwemmen, zwangerschapszwemmen en hart in beweging hoef je niet te reserveren als je in één van deze groepen zit)
 • Banenzwemmen en recreatief zwemmen is ook weer mogelijk. Alleen als je op zondag wil banenzwemmen, moet je kaartje reserveren. De overige twee baden blijven gesloten op zondag. 
 • Check hier alle richtlijnen rondom Corona

Update 5 november

Zwembad Tijenraan gesloten t/m 18 november

Gisteravond heeft de regering strengere maatregelen aangekondigd om er voor te zorgen dat het aantal coronabesmettingen daalt. Eén van de maatregelen is helaas de sluiting van de zwembaden. Hier kun je lezen wat dit betekent:

 • Wat gebeurt er na 18 november?
  Als de strengere maatregelen van de komende twee weken voldoende effect hebben geldt vanaf 19 november tot in ieder geval medio december de situatie zoals aangekondigd op 14 oktober. Dat betekent dat er dan (op reservering) weer meegedaan kan worden aan de groepslessen en dat banenzwemmen en babypeuterzwemmen dan ook weer mag.
 • Gebruik abonnement of leskaart
  Op basis van voorgaande verwachten wij op dit moment dat je abonnement of leskaart op 19 november weer gebruikt kan worden. Zodra dat duidelijk is komen wij met een compensatievoorstel voor de periode waarin wij je geen activiteiten hebben kunnen bieden.
 • In beweging blijven door fitness in Sportcentrum Tijenraan
  Gezond en vitaal blijven door beweging is juist in deze tijd heel belangrijk! Daarom bieden wij vanaf maandag 9 november tot in ieder geval 19 november de mogelijkheid voor abonnementshouders eom gratis te komen fitnessen (individueel) in het gezondheidscentrum in Sportcentrum Tijenraan. Uiteraard zijn de coronamaatregelen hier ook van toepassing. Er is deskundige begeleiding van een instructeur van Zwembad Tijenraan. Voor deelname is reserveren verplicht. Op dit moment zijn wij het reserveringsysteem aan het inrichten. Uiterlijk 6 november vind je hierover meer informatie via deze link en kun je een reservering maken.

Veel gestelde vragen en antwoorden
Op website van de Rijksoverheid lees je ook veel gestelde vragen en antwoorden over het coronavirus en sport.

Update 21 oktober

Zwembad Tijenraan
 

Gelukkig kunnen we blijven zwemmen, maar wel moeten we rekening houden met een aantal maatregelen. Bekijk hieronder wat dit voor jouw bezoek aan Zwembad Tijenraan betekent.

 • Algemeen:  Omkleden voor het zwemmen gebeurt aan de badrand. Trek je badkleding dus thuis vast aan. Helaas kan er na het zwemmen niet gedouched worden.  Wel kun je je na afloop omkleden in een kleedcabine. Meer over richtlijnen.
 • Kindermiddag (incl. School van de week): Online reserveren verplicht. Voor kinderen met A en B diploma. Geen ouders/begeleiders toegestaan. Reservering gaat online, betalen aan de kassa.
 • Discozwemmen (incl. Halloweenparty 31 okt): Online reserveren verplicht. Voor kinderen t/m 17 jaar met diploma A en B diploma. Geen ouders/begeleiders toegestaan. Reservering gaat online, betalen aan de kassa.
 • Banen zwemmen ma t/m vr: Geen reservering nodig. Max. aantal van 24 personen in wedstrijdbad toegestaan. Piekmomenten vermijden? Onze collega's aan de receptie adviseren je graag. Banenzwemmen op woensdag tot 13.00 uur.
 • Banen/recreatief zwemmen zondag: Online reserveren verplicht. Alleen het wedstrijdbad is geopend voor banenzwemmen. De andere 2 baden zijn gesloten. Reserveer voor banenzwemmen een tijdsblok in de reserveringsmodule.
 • Zwemlessen: Deze gaan ongewijzigd door. De kleedkamers kunnen gebruikt blijven worden, de douches helaas niet. Ouders/verzorgers kunnen de instructies aanhouden die verzonden zijn in de e-mail van eind september.
 • Aquasporten:  Online reserveren verplicht. Voor de groepslessen geldt dat we de 1,5 meterregel in alle activiteiten doorvoeren. Veel groepslessen zitten op basis van 1,5 meter boven hun nieuwe maximum. Daarom kunnen aquasporters zich vanaf aanstaande maandag weer online inschrijven per groepsles. Om dit goed te kunnen regelen VERVALLEN DE GROEPSLESSEN DONDERDAG 15 EN VRIJDAG 16 OKTOBER. We snappen dat dit vragen oproept. Deelnemers ontvangen hierover een e-mail met meer informatie. 
Sportaccommodaties

Landelijke regels voor sport en spel

 • Voor iedereen vanaf 18 jaar geldt dat sporten alleen mag met een onderlinge afstand van 1,5 meter en alleen individueel of in teamverband met niet dan meer dan 4 personen.
 • Er wordt geen competitie of wedstrijden gespeeld
 • Uitzondering: jeugd t/m 17 jaar; zij mogen in teamverband sporten en onderling wedstrijden spelen met teams van de eigen club
 • Geen toeschouwers bij sportwedstrijden/activiteiten
 • Sportkantines blijven gesloten
 • Sluiting van kleedkamers en douches

Uitwerking in protocol Verantwoord Sporten door NOC*NSF 

 • Voor binnensporten geldt een maximum van 30 personen per zelfstandige ruimte. 
 • Trainer/begeleider telt binnen mee bij het totale aantal van 30 personen.
 • Voor teamsporten (binnen en buiten) geldt dat er gesport mag worden in groepen van maxi- maal 4 personen. Zorg dat herkenbaar is welke sporter bij welk groepje hoort. Hou ook tijdens sportbeoefening onderling 1,5 meter afstand tot elkaar en de verschillende groepen.
 • Zorg dat de groepen van 4 sporters zoveel mogelijk in vaste samenstelling trainen en er zo min mogelijk gewisseld wordt tussen de groepen. Zo wordt de kans op besmetting verkleint.
 • Wanneer er binnen in dezelfde ruimte sporters vanaf 18 jaar samen met jeugd en kinderen sporten dan gelden wel de aantallen van maximaal 30 personen. En voor sporters vanaf 18 jaar de 1,5 meter en groepjes van maximaal 4 personen.
 • Kinderen en jeugd die qua leeftijd vallen onder juniorencompetitie zijn uitgezonderd van groepjes van 4 en maximaal 30 personen.

Meer info vind je op www.nocnsf.nl 

Groepsvorming

Als gevolg van de aangescherpte coronamaatregelen geldt op basis van de Noodverordening Regio IJsselland sinds 14 oktober 2020 ook rondom onze accommodaties het verbod op groepsvorming. Dit houdt in dat het verboden is om in een groepsverband van meer dan 4 personen op te houden. Voor leden uit een gezamenlijk huishouden en voor personen tot en met 12 jaar is dit verbod niet van toepassing. Voor alle activiteiten waarbij je kinderen komt brengen en halen, vragen wij je om deze maatregel in acht te nemen.

Veelgestelde vragen/opmerkingen

 • Mogelijkheden sporten/trainingen: Lees op de website van NOC*NSF de Veelgestelde vragen voor verenigingsbestuurders.
 • Huur sportzaal/hal: Voor de sporthallen die Sportbedrijf Raalte verhuurd wordt elk afgeschermd zaaldeel bezien als een zelfstandig te huren ruimte. Daaruit volgt dat het maximale aantal van 30 personen geldt per gehuurde ruimte. Bij het huren van de gehele sporthal (zonder zaaldelen) geldt eveneens het aantal van 30 personen.
 • Annuleren van gehuurde zalen/zwembaden: Verenigingen kunnen de gehuurde zalen/baden annuleren bij de afdeling Verhuur van het Sportbedrijf: verhuur@sportbedrijfraalte.nl. Vanuit het Sportbedrijf vindt overleg plaats met de gemeente als opdrachtgever over de wijze waarop met de kosten van deze annulering wordt omgegaan. Betreffende verenigingen ontvangen daar zo spoedig mogelijk nader bericht over.

Update 1 oktober

Mondkapjes verplicht in alle sportaccommodaties 

Als Sportbedrijf Raalte vinden we het van groot belang dat iedereen veilig en verantwoord bij ons kan blijven zwemmen en sporten. Want zwemmen en sporten houdt ons gezond en vitaal in tijden waarin dat niet vanzelfsprekend is! Juist om het zwemmen en sporten te kunnen blijven aanbieden, hebben wij het dringende advies van de rijksoverheid over genomen om in de publieke ruimten een mondkapje te dragen. Dit betekent dat:

 • onze medewerkers mondkapjes dragen.
 • iedereen die 13 jaar of ouder is een mondkapje draagt totdat hij/zij in de sporthal of zwemzaal is. Alleen tijdens de sport- of zwemactiviteit mag het mondkapje af.

28 september - aanscherping coronamaatregelen door de regering.

Sporten in Sportcentrum Tijenraan en overige sportaccommodaties 

Op website van de Rijksoverheid lees je veelgestelde vragen en antwoorden over het coronavirus en sport. Verenigingen zijn per e-mail geïnformeerd over wat dit voor hun vereniging en leden betekent. Bekijk ook het aangepaste Sportprotocol NOC NSF

Horeca Sportcafé Tijenraan

Volgens de richtlijnen van de regering mag er vóór en na het sporten en zwemmen geen gebruik gemaakt worden van de ‘sportkantine’. Dit om groepsvorming te voorkomen. Sportcafe Tijenraan is (tijdelijk) gesloten vanaf 29 september 18.00 uur.

Zwemmen in zwembad Tijenraan
 
Kan ik gewoon blijven zwemmen?

Vooralsnog verandert de programmering in het zwembad niet. Iedereen kan blijven zwemmen in zwembad Tijenraan. Het recreatief zwemmen, de groepslessen, het banenzwemmen en de zwemlessen blijven doorgaan op de huidige tijden. Abonnementen blijven gewoon van kracht en er hoeft ook niet gereserveerd te worden. Voor het recreatief zwemmen geldt voor volwassenen nog steeds de 1,5 metermaatregel, zowel tijdens het zwemmen als daarvoor en daarna. Voor aquasporten en banenzwemmen geldt tijdens de activiteit de 1,5 metermaatregel niet, maar daarvoor en daarna wel. Voor iedereen zijn uiteraard de hygiënemaatregelen van toepassing. De bestaande programmering is ook met nieuwe maatstaven volledig coronaproof! Onze klanten zijn hierover per e-mail geïnformeerd.

Kan ik gebruik maken van de horeca in Sportcafé Tijenraan?

Volgens de richtlijnen van de regering mag er vóór en na het sporten en zwemmen geen gebruik gemaakt worden van de ‘sportkantine’. Dit om groepsvorming te voorkomen. Sportcafe Tijenraan is (tijdelijk) gesloten vanaf 29 september 18.00 uur.

Hoe zit het met de hygiëne maatregelen?

Zoals je van ons gewend bent nemen wij een goede hygiëne uiterst serieus. We ventileren met verse buitenlucht en de waterkwaliteit is afgestemd op de laatste voorschriften. Je kunt gebruik maken van desinfectiepompjes en daarnaast zorgen we voor extra schoonmaakrondes, langs o.a. deurklinken en toiletten.

Hoe zit het met de routing, het omkleden en douchen? 

De routing in het zwembad blijft gelijk: trek je badkleding thuis aan, schoenen uit in de beautyruimte en kleding uit naast het bad. Wij vragen iedereen om vóór het zwemmen goed te douchen. Na afloop van de activiteit kan er ook gedoucht worden en kunnen de kleedcabines gebruikt worden. 

Mag ik als ouder met mijn kind mee naar binnen en helpen met omkleden?

Nee, helaas moeten we de vorige versoepelingen weer terugdraaien. De overdracht van kinderen is weer buiten, wachten in de entreehal is niet toegestaan. We vragen jullie je kind(eren), net als bij de sportvereniging, weer buiten bij de ingang over te dragen aan de zwemonderwijzers. Het is daarom ook niet meer mogelijk om de zwemles te bekijken vanaf de tribune of bij het raam in het Sportcafé. De kinderen mogen ook niet meer opgehaald worden uit de kleedkamers. Na afloop van de zwemles zorgen wij buiten, op het voorterrein van het sportcentrum, voor de overdracht. 

Hoe zit het met begeleiding van bijzondere doelgroepen in het zwembad (bijvoorbeeld begeleiding van mensen met een beperking)

Ouders/begeleiders zijn toegestaan als dat voor begeleiding naar/van het bad en tijdens het zwemmen noodzakelijk is. Hiervoor geldt het dringende advies voor het dragen van een mondkapje.

Piekmomenten? Vraag onze collega’s om advies

Op bepaalde momenten kan het wat drukker zijn (met name avonden). Wil je graag zwemmen op wat rustigere tijden? Onze collega’s van de receptie adviseren je graag over het zwemmoment dat voor jou het beste past.

Vragen of meer informatie?

We willen graag iedereen zo veilig en verantwoord mogelijk laten zwemmen. Het je klachten? Blijf dan thuis. Was regelmatig je handen en desinfecteer je handen bij binnenkomst. Uitgebreide richtlijnen vind je op onze website.

Wij vinden het fijn om te merken dat in het zwembad de maatregelen goed worden nageleefd. Wij rekenen erop dat dit de komende periode onverkort zo doorgaat om zo het zwembadbezoek samen veilig en verantwoord te houden, zowel voor zwemmers als voor medewerkers. 

Terug