Gratis Wintergames in Raalte voor jeugd van 6 t/m 17 jaar

14 januari 2021

Sportbedrijf Raalte organiseert samen met Sallandse Mixed Hockey Club de eerste Wintergames van Raalte. Doe jij mee?

De Wintergames in januari en februari zijn extra gratis sport- en spelactiviteiten om jeugd van 6 t/m 17 jaar te motiveren om te bewegen en elkaar te ontmoeten. Wintergames is een initiatief van Krajicek Foundation, Johan Cruyff Foundation en Sociaal Werk Nederland. SMHC uit Raalte is gastheer en neemt de uitvoering van de games voor zijn rekening.

Positieve impuls voor jongeren
Tijdens de coronapandemie krijgen jongeren vooral te horen wat er allemaal niet mag én niet kan. Uit onderzoek blijkt dat jongeren in deze periode minder zijn gaan bewegen, 4 op de 5 beweegt zelfs te weinig. Daarnaast geeft de helft van de jongeren aan zich gespannen en zelfs somber te voelen. Daarom is het belangrijk om hen, juist nu, een positieve impuls te geven zodat ze positiever de donkere (corona) wintermaanden doorkomen.

Deze tendens is ook zichtbaar in Raalte. De uitbraak op het Carmelcollege in december en de sluitingen van de scholen, clubs en verenigingen versterken dit. SMHC startte daarom een online winterhockeyprogramma voor eigen leden om beweging en sociaal contact tussen de jeugd te stimuleren en faciliteren. Samen met Sportbedrijf Raalte bedachten ze ook het Wintergamesprogramma voor alle jeugd uit de gemeente Raalte in de leeftijd van 6 tot en met 17 jaar.

Gratis sportactiviteiten in januari en februari
De diverse clinics en sportactiviteiten worden georganiseerd op het terrein van SMHC op Sportpark Ramele, zoals Bootcamp, Urban Street hockey en een Hockeyclinic voor alle niveaus. Alle activiteiten worden buiten, coronaproof en binnen de geldende Coronamaatregelen uitgevoerd. Ook stelt SMHC een aantal reguliere trainingen open voor jeugd die door sluiting van de eigen sportaccomodatie niet kunnen trainen maar toch graag willen sporten. Alle activiteiten staan in het teken van bewegen, ontmoeting, ontspanning, plezier maken en veel positiviteit. Dankzij de wintergames heeft de jeugd eindelijk weer iets om echt naar uit te kijken.

Gratis meetrainen
Vanaf maandag 25 januari kan iedereen één keer in de week gratis met meetrainen bij SMHC, zonder verplichtingen. Als onderdeel van de Wintergames. Om lekker buiten te sporten, te werken aan je conditie en kennis te maken met het hockeyspel. Je krijgt van ons een eigen bitje en een leenstick. En zaterdag 30 januari is er een Urban Hockey Clinic op het terrein van SMHC. Een stoere vorm van hockey waar je coole hockey tricks leert en partijtjes streethockey speelt. Geschikt voor alle leeftijden en alle niveaus.  

Programma en aanmelden
Deelname is gratis voor iedereen van 6 tot en met 17 jaar uit de gemeente Raalte. Deelname is alleen mogelijk na inschrijving. Op www.wintergames-raalte.nl staat het complete programma. Ouders/begeleiders zijn niet toegestaan en overal worden de huidige Coronamaatregelen gehanteerd (1,5 meter afstand e.d.)

Update 29 januari
De coronaregels zijn recent aangescherpt met een nadrukkelijk verzoek om zoveel mogelijk in en rondom de eigen leefomgeving te blijven. Voor de jeugd tot en met 17 jaar blijft sporten in de buitenruimte mogelijk. Binnen het sportterrein is sporten in grotere groepen mogelijk en mogen er ook onderlinge wedstrijden gespeeld worden. Naar aanleiding van de verscherpte maatregelen hebben we besloten om De GPS/Geocache hike en de Archery Tag te annuleren, maar we hebben een aantal superleuke alternatieven bedacht: 

  • Zaterdag 6 februari: Sport en Spel Circuit voor de basisschooljeugd
  • Zondag 7 februari: Bootcamp voor 12 t/m 14 jaar en 15 t/m 17 jaar
  • Zondag 21 februari: Biathlon op locatie voor 12 t/m 14 jaar en 15 t/m 17 jaar

We hopen dat iedereen die zich voor GPS of Archery Tag had ingeschreven zich gaat aanmelden voor Sport en Spel, de Bootcamp of Biathlon en natuurlijk voor alle andere Wintergamesactiviteiten zodat we lekker met elkaar kunnen blijven sporten en bewegen.
Tot ziens bij de Wintergames!

Update 9 februari
I.v.m. het winterse weer zijn de activiteiten van de Wintergames tot en met 14 februari afgelast. 

Terug