Beweegdiploma voor 300 basisschoolleeringen gemeente Raalte 

30 juni 2021

Hinkelen, rollen, mikken en balanceren. Het afgelopen half jaar is er door bijna 300 leerlingen van groep 2 van veel basisscholen in de gemeente Raalte fanatiek geoefend met allerlei vormen van bewegen. Deze week ontvangen zij hiervoor een Beweegdiploma. Leerlingen van basisschool de Springplank in Heino kregen dinsdag 29 juni het diploma uitgereikt van buurtsportcoach Ingrid Bijker en directeur Sportbedrijf Raalte Henry Bronkhorst.

De kleuters die het Beweegdiploma ontvangen komen van basisscholen de Bolster, de Korenbloem, de Vogelaar, Brede School Kwintijn en de Linderte uit Raalte, de Springplank en de Gouden Emmer uit Heino, St. Antoniusschool uit Mariënheem, Bernadetteschool uit Heeten, Gerardus Majellaschool uit Broekland en St. Nicolaas uit Lierderholthuis.

Beweegdiploma voor motorische ontwikkeling

In het afgelopen half jaar hebben de kinderen tijdens de gymlessen van de Raalter buurtsportcoaches vaardigheden zoals balanceren, mikken, rollen, zwaaien, stuiteren met een bal en hinkelen geoefend. Alle kleuters lieten zien dat ze grote vorderingen hebben gemaakt en deze onderdelen goed beheersen. Daarmee behaalden zij hun Beweegdiploma. De lessen voor het Beweegdiploma maken onderdeel uit van de gymlessen van de buurtsportcoaches, omdat de grootste motorische ontwikkeling bij kinderen plaatsvindt tussen de 2 en 6 jaar. Als kinderen vanaf 2 jaar veel en gevarieerd bewegen, leren zij hun lichaam goed te gebruiken en ontwikkelen zij de belangrijkste spiergroepen.

Gymdocent en buurtsportcoach Ingrid Bijker: ‘Vroegtijdig goed leren bewegen heeft ook invloed op het opnemen, begrijpen en verwerken van kennis. Kinderen die op jonge leeftijd op een leuke manier voldoende beweging krijgen aangeboden, hebben meer kans om gezond en evenwichtig op te groeien. Door middel van het Beweegdiploma krijgt het kind alle ruimte om zichzelf zo optimaal mogelijk te ontwikkelen.’

Voor iedereen in beweging van 0 tot 100 jaar

Directeur Sportbedrijf Raalte Henry Bronkhorst: ‘We dragen als Sportbedrijf in Raalte heel graag bij aan de ambities om zoveel mogelijk inwoners van 0 – 100 jaar in beweging te krijgen en houden. Want zoals in het Roalter Sportakkoord staat: voldoende sporten en bewegen levert echt een onmisbare bijdrage aan de vitaliteit van onze gemeente. Als Sportbedrijf staan we daarbij voor een veilige en verantwoorde begeleiding van al deze sportieve activiteiten. Van zwemles en bewegingsonderwijs voor de jongste jeugd tot aquagym en 65+ activiteiten voor inwoners op leeftijd. En hoe leuk is het om de vaardigheid van kinderen ook te kunnen belonen met een mooi diploma, zoals hier vandaag ook aan leerlingen van de Springplank’.

 

Terug