Coronatoegangsbewijs voor zwemlessen ongewijzigd

31 december 2021

Op afgelopen dinsdag 28 december heeft de rechtbank Midden-Nederland voor een zwembad in Hilversum bepaald dat zij geen coronatoegangsbewijs voor ouders hoeven te controleren.

Wij begrijpen dat dit vragen oproept ten aanzien van de zwemlessen in ons gemeentelijk sportcentrum Tijenraan, zoals we al van meerdere ouders hebben vernomen. Sportbedrijf Raalte volgt het landelijk beleid dat is aangegeven richting gemeenten en de zwembadbranche. Daarin is aangegeven dat deze uitspraak geen gevolgen heeft voor het landelijk beleid rondom zwembaden en zwembad Tijenraan dus nog steeds een coronatoegangsbewijs (CTB)-plicht hanteert.

Protocol

Een belangrijk argument voor deze uitspraak, is dat de zwemlessen vaak worden aangeboden in locaties voor de beoefening van sport, waar óók zwemles wordt aangeboden. Voor een publieke binnenruimte van een locatie voor de beoefening van sport (waaronder ook de kleedkamers) geldt nog steeds een CTB-plicht voor zwembaden. Het protocol voor zwembaden blijft voorshands dan ook ongewijzigd. Dit protocol is hier te vinden: https://water-vrij.nl/wp-content/uploads/2020/05/Protocol-Verantwoord-Zwemmen-versie-9.0-19-12-2021.pdf

Vanaf 2 januari weer zwemlessen

Voor zwemlessen in sportcentrum Tijenraan geldt vanaf 2 januari aanstaande dan ook nog steeds de verplichting van het tonen van een coronatoegangsbewijs door ouders/begeleiders. Uiteraard zullen wij de ontwikkelingen de komende periode nadrukkelijk blijven volgen.

 

Terug