Wandel u fit met de Raalte Wandel Challenge

24 maart 2022

De Raalte Wandel Challenge is onderdeel van de Nationale Diabetes Challenge en speciaal voor mensen met (risico) op diabetes en andere chronische ziekten. De challenge start op 12 mei 2022, met een vrijblijvende introductiebijeenkomst op 21 april 2022.

Heeft u last van diabetes, COPD, hart- of vaatziekten,  long covid of een andere chronische ziekte? En vindt u het moeilijk om meer te gaan bewegen? Doe dan mee met de Raalte Wandel Challenge en wandel u fit onder begeleiding van de buurtsportcoaches van Sportbedrijf Raalte.

De Raalte Wandel Challenge start op 12 mei 2022 en is een initiatief van Voetencentrum Elferink en Sportbedrijf Raalte. Deelnemers wandelen één keer per week, ongeveer 20 weken lang, samen met de buurtsportcoach (en andere zorg- en beweegprofessionals) en een of twee keer per week met een eigen wandelschema om uiteindelijk een mooie afstand te kunnen lopen. Op 21 april is er voor geïnteresseerden een gratis informatiebijeenkomst over de challenge.

Buurtsportcoach Tom Bloo: “De Raalte Wandel Challenge richt zich niet alleen op mensen met diabetes, maar wij willen graag alle chronisch zieken of mensen met een verhoogd risico op een chronische ziekte in beweging brengen. Het maakt niet uit of je nog helemaal niet wandelt of dat je al wel een bepaalde afstand kunt lopen. We begeleiden op een laagdrempelige manier en zorgen voor dat bekende steuntje in de rug."

Meer info over de Raalte Wandel Challenge

Terug