Gezocht: Begeleiders voor Gezond Natuur & Cultuur Wandelen in Raalte

21 april 2022

Wandelt u graag? Het liefst in een groene omgeving? Zou u uw enthousiasme voor de natuur, cultuurhistorie en het wandelen willen overbrengen op mensen die minder of te weinig bewegen? En wilt u op regelmatige en vrijwillige basis, eens per week tot eens per maand, een wandelgroep begeleiden? Dan is Gezond Natuur & Cultuur Wandelen Raalte op zoek naar u. Op dinsdag 10 mei wordt voor geïnteresseerden een informatiebijeenkomst in het Annahuis in Raalte georganiseerd.

De Stichting Gezond Natuur Wandelen organiseert in verschillende provincies al enkele jaren laagdrempelige wandelingen. De wandelingen zijn toegankelijk voor iedereen die meer wil bewegen. Het gaat hierbij vooral om de combinatie van bewegen en natuurbeleving. Verder zijn de wandelingen natuurlijk gewoon gezellig! Op de website www.gezondnatuurwandelen.nl vindt u meer informatie. In Overijssel zijn al Gezond Natuur Wandelgroepen opgestart in Deventer en Ommen, in samenwerking met IVN Overijssel. IVN Overijssel en Gezond Natuur Wandelen willen dit nu ook in Raalte opstarten. Ze doen dat in nauwe samenwerking met de gemeente, Sportbedrijf Raalte, WijzWelzijn en het HOFtheater.

Ze zoeken hiervoor begeleiders. Samen met de wandelbegeleiders wordt er bepaalt vanaf welke plaats en op welk tijdstip er wekelijks een uurtje kan worden gewandeld. Tijdens de wandelingen kunt u iets over de natuur of cultuurhistorie vertellen. Hiervoor hoeft u geen expert te zijn. Alle begeleiders krijgen namelijk gratis drie korte trainingen aangeboden: EHBO, Wandelbegeleider en IVN Natuurbeleving. De wandelingen worden in nauwe samenwerking georganiseerd met lokale partijen op het gebied van gezondheidszorg, cultuur, welzijn, natuurbeheer, (wandel)sport en ouderenwerk.

Geïnteresseerd?

Bent u geïnteresseerd en wilt u eventueel een wandelgroep begeleiden? Op dinsdag 10 mei (vanaf 19:30 uur) vindt er een informatiebijeenkomst plaats in het Annahuis te Raalte. Tijdens deze bijeenkomst krijgt u meer informatie over Gezond Natuur Wandelen. U kunt zich voor deze bijeenkomst aanmelden via www.ivn.nl/provincies/overijssel/informatiebijeenkomst-gezond-natuur-wandelen-in-raalte.

Voor vragen kunt u contact opnemen met Thea Peters (t.c.peters@ivn.nl) of Erna Klok (e.klok@wijz.nu)

Heeft u een chronische ziekte of een verhoogd risico op een chronische ziekte? Dan is de Raalte Wandel Challenge (onderdeel van de Nationale Diabetes Challenge) misschien iets voor u of iemand die u kent. Vanaf 12 mei wordt gewandeld op donderdagochtend om 9.30u vanuit sportcentrum Tijenraan.

Terug