Vrijwilligers gezocht zwemgroepen

24 mei 2022

Wil jij iets kunnen betekenen voor minder mobiele zwemmers bij Tijenraan? En komt het je uit om ons op dinsdagochtend te helpen bij de begeleiding van twee zwemgroepen (zwemmen met Parkinson en Dementie)? Meld je dan bij ons aan, via onderstaande contactgegevens. Als we meer mensen tot onze beschikking hebben, kunnen we ook afwisselen en is niet iedereen iedere week aan de beurt. 

Waar je bij kunt helpen
  • Hulp bij omkleden: de mensen in de zwemgroepen zwemmen met Parkinson en Dementie hebben vaak extra hulp nodig, deels bij het omkleden en ook in het water. Voor hulp bij het omkleden zoeken we vooral mensen die enige ervaring hebben en/of in de zorg werken of gewerkt hebben. Als je het leuk vindt om ook in het water te helpen, kan dat uiteraard ook. Dus je helpt bij het omkleden en als je wilt ook in het water. 
  • Hulp in het water: Sommige deelnemers hebben één op één begeleiding nodig, omdat ze niet altijd stabiel zijn in het water. Iedere week zijn onze collega's Miranda en Marjo aanwezig om de activiteit te begeleiden en ook de vrijwilligers te helpen hoe ze de deelnemers kunnen ondersteunen. Dus je helpt alleen in het water.
Wanneer

Elke dinsdagochtend:

Tijdstippen 

  • Zwemmen met (beginnende) Dementie is van 10.25 tot 11.10 uur
  • Zwemmen voor mensen met Parkinson of Parkinsonisme is van 11.10 tot 11.55 uur

Na afloop drinken beide zwemgroepen koffie/thee in het Sportcafé. De ervaring van de huidige groep vrijwilligers is dat het vooral mooi is om te zien dat mensen plezier ervaren, dat ze door te bewegen in warm water meer soepel worden en ervaren dat ze meer kunnen dan ze denken. 

Meer informatie en aanmelden

Mocht je belangstelling hebben, kun je je melden bij de receptie van Tijenraan, telefoon (0572) 760 600 of mailen naar info@sportbedrijfraalte.nl. Je kunt dan een keer komen kijken om te zien of het echt wat voor je is. We vinden het ook belangrijk dat jij iets doet waar je energie van krijgt. Ken je iemand die dit leuk zou vinden, wil je hem of haar dan op de hoogte stellen dat we vrijwilligers zoeken? Bij voorbaat dank. 

Terug