Beweegdiploma voor ruim 300 basisschoolleerlingen gemeente Raalte 

14 juni 2022

Hinkelen, rollen, mikken en balanceren. De meeste basisschoolkinderen in de gemeente Raalte krijgen vanaf groep 1 gymles van de buurtsportcoaches van Sportbedrijf Raalte. Het doel is om ze zo breed motorisch vaardig in beweging te brengen. Aan het eind van groep 2 ontvangen zij hiervoor een beweegdiploma. Leerlingen van de Bernadette School uit Heeten kregen dinsdag 14 juni het diploma uitgereikt van buurtsportcoach Kristel Meijer en directeur Sportbedrijf Raalte Henry Bronkhorst. Als feestje voor het behalen van het diploma is er op woensdag 29 juni een groot beweegfeest in Sportcentrum Tijenraan voor alle leerlingen van de groepen 2 waar de buurtsportcoaches lesgeven.

 De kleuters die het Beweegdiploma ontvangen komen van basisscholen de Bolster, de Korenbloem, de Vogelaar, Brede School Kwintijn en de Linderte uit Raalte, de Springplank en de Gouden Emmer uit Heino, St. Antoniusschool uit Mariënheem, Bernadetteschool uit Heeten, Gerardus Majellaschool uit Broekland en St. Nicolaas uit Lierderholthuis.

Beweegdiploma voor motorische ontwikkeling
De kinderen hebben tijdens de gymlessen van de Raalter buurtsportcoaches vaardigheden zoals balanceren, mikken, rollen, zwaaien, stuiteren met een bal en hinkelen geoefend. Alle kleuters lieten zien dat ze grote vorderingen hebben gemaakt en deze onderdelen goed beheersen. Daarmee behaalden zij hun Beweegdiploma. De lessen voor het Beweegdiploma maken onderdeel uit van de gymlessen van de buurtsportcoaches. Gymdocent en buurtsportcoach Kristel Meijer coördineert het programma rondom het beweegdiploma: ‘De grootste motorische ontwikkeling bij kinderen vindt plaats tussen de 2 en 6 jaar. Als kinderen van jongs af aan gevarieerd bewegen, leren zij hun lichaam goed te gebruiken en ontwikkelen ze de belangrijkste spiergroepen. Ik probeer de lessen zo in te richten zodat ieder kind het beste op zijn of haar niveau tot zijn recht komt. Dat ene juigmoment als het toch gelukt is bij bijvoorbeeld een sprong over de kast, daar doe ik het voor.’

Beweegfeest
Op woensdag 29 juni organiseren de buurtsportcoaches een groot beweegfeest in Sportcentrum Tijenraan voor de leerlingen van groep 2 waar de buurtsportcoaches lesgeven. Kinderen kunnen allerlei sporten en spelletjes doen en er komt een groot springkussen. Aanvang tussen 14.00-15.30 uur, aanmelden is niet nodig en de toegang is gratis. Vragen hierover? Mail naar buurtsportcoach@sportbedrijfraalte.nl

Voor iedereen in beweging van 0 tot 100 jaar
Sportbedrijf Raalte stimuleert een gezonde leefstijl door sport en bewegen voor iedereen van 0 tot 100 jaar. Meer informatie over Sportbedrijf Raalte staat op www.sportbedrijfraalte.nl.

Terug