Afscheid Joke Derksen

20 juni 2022

Teamleider Zwemzaken Joke Derksen is vrijdag 17 juni 2022 flink in het zonnetje gezet na ruim 40 dienstjaren. Joke werd op ludieke wijze door Raalte naar Zwembad Tijenraan vervoerd, met daar een warm onthaal van collega’s en oud-collega’s. Het programma stond verder in het teken van verrassingen, herinneringen en afscheid, met als grootste verrassing de onthulling van de plaquette met daarop haar naam vereeuwigd aan het zwembad: het Joke Derksen Therapiebad.

Emotioneel afscheid

De laatste jaren heeft Joke zich in het bijzonder ingezet voor therapeutische doelgroepen. Hoe toepasselijk was het dan ook dat ze op haar laatste werkdag bij Tijenraan in het therapiebad haar laatste lessen babypeuterzwemmen en aquagym mocht verzorgen voor onder andere collega’s en oud-collega’s. Na Joke’s laatste aquagymles nam directeur Henry Bronkhorst het woord en werd de plaquette ‘Joke Derksen Therapiebad’ onthuld, waardoor Joke zichtbaar ontroerd was. Tije, de mascotte van Sportbedrijf Raalte, stond naast Joke als bijzondere getuige van deze speciale gebeurtenis. Vervolgens werd Joke na een gezonde lunch, nogmaals verrast. Ze werd naar Teuge gereden voor een rondvlucht over prominente plekken voor Joke, zoals zwembad Tijenraan en zwembad de Tippe in Heino. Tijdens de bijeenkomst samen met het personeel, nam ze van iedere collega en partner afscheid. 

Therapeutische zwemgroepen

Met haar ruim 40 dienstjaren heeft Joke veel betekend voor Zwembad Tijenraan. In het bijzonder wist ze de laatste jaren samen met partners nieuwe initiatieven te ontwikkelen voor bijzondere doelgroepen. Zo zijn er zwemgroepen opgestart voor mensen met Dementie, Parkinson en is er een zwemgroep speciaal voor allochtone vrouwen. Sportbedrijf Raalte bedankt Joke voor ruim 40 jaar tomeloze inzet en passie voor zwemzaken in hart en nieren. Bekijk de foto's via sociale media.

Foto's afscheid Joke (Facebook album)

Terug