Gouden Emmer wint Fair Play prijs bij schoolhandbal Heino

22 maart 2017

Woensdag 22 maart stond sportcentrum Hoogerheyne in Heino vol met fanatieke jongens en meisjes, die meededen aan het jaarlijkse schoolhandbaltoernooi. Ook dit toernooi werd de Fair Play prijs weer beschikbaar gesteld door Sportbedrijf Raalte ter promotie van sportief gedrag.

De winnaar van de Fair Play prijs werd de Gouden Emmer. De winst van het schoolhandbaltoernooi ging zowel bij de meisjes (na strafworpen) als de jongens (met slecht 1 doelpunt verschil) naar de Dolfijn uit Heino, die door gaan naar de regiofinales op 17 mei.

Fair Play prijs en sportief gedrag

Fair Play prijs schoolhandbal HeinoNamens Sportbedrijf Raalte overhandigde combinatiefunctionaris en schoolsportcoördinator Ingrid Bijker-Anemaat de prijs aan de leerlingen van de Gouden Emmer. Zij benadrukte daarbij dat zij trots was op de grote opkomst en het sportieve gedrag tussen de verschillende scholen en teams. Ook dit toernooi was het weer opvallend dat bijvoorbeeld na afloop van elke wedstrijd netjes de handen van de tegentanders werden geschud en de scheidsrechters bedankt werden voor de goede leiding. De organisatie van het schoolhandbaltoernooi was ook dit jaar weer in goede handen van handbalvereniging HHZD.

Regionale samenwerking

Dit schooljaar stelt het Sportbedrijf Raalte wederom bij alle schoolsporttoernooien in de gemeente Raalte de Fair Play prijs beschikbaar en vraagt zij daarmee aandacht voor sportief gedrag. In de hele regio Salland wordt vanuit een samenwerking met Sportbedrijf Deventer en UtHuus in Olst-Wijhe extra aandacht besteed aan Fair Play.

Fair Play schoolhandbal Heino 2017 - Gouden Emmer

Terug