7 spectaculaire sportclinics bij sportdag Esmoreit Luttenberg

11 mei 2017

Op basisschool de Esmoreit in Luttenberg werd woensdag 10 mei fors uitgepakt: combinatiefunctionaris en gymdocent Kristel Meijer van Sportbedrijf Raalte had samen met stagiaire Lars te Wierike zeven verschillende soorten clinics georganiseerd waar de kinderen vooraf hun voorkeur voor konden aangeven.

Dat sportdorp Luttenberg veel te bieden heeft werd wel duidelijk. Van alle mooie sportfaciliteiten werd door de organisatie in het dorp gebruik gemaakt. De professionele trainers gaven ondersteuning aan de diverse clinics en hadden verschillende elementen voorbereid. Hieronder een overzicht van de spectaculaire clinics:

Lasergamen

Een nieuw onderdeel dit jaar was het lasergamen. Gewapend met lasergeweren werd er in het bos gestreden tegen elkaar. Spectaculaire moves werden uitgehaald om maar niet geraakt te worden door de lasers.

Duiken

Ook nieuw dit jaar was het onderdeel duiken. Kinderen maakten kennis met dit onderdeel door te ervaren hoe het is om onderwater te ademen. Een begeleider van de duikvereniging uit Raalte had hiervoor maskers en echt duikflessen meegenomen. Ondanks de frisse (water) temperatuur was het voor de kinderen erg leuk om dit eens te ervaren.

Tennis

Daarnaast werden er op de tennisbaan tennisclinics gegeven en konden kinderen wedstrijdjes spelen tegen elkaar. De tennisvereniging Luttenberg gebruikt deze normaliter op woensdagmorgen zelf, maar speciaal voor de jeugd werden er banen beschikbaar gesteld.

Voetbal en Beachvolleybal bij SDOL

De clinic voetbal werd verzorgd door een jeugdtrainer van PEC Zwolle. De kinderen leerden allerlei vaardigheden en trucjes die met veel enthousiasme werden uitgevoerd. SDOL verleende haar medewerking ook door het beschikbaar stellen van het beachveld. Daar konden de kinderen verschillende potjes beachvolleybal spelen.

ATB op de Luttenberg

ATB Mountainbike op de Luttenberg mocht niet ontbreken. Over de paden van de Luttenbergse berg werd een uitdagend parcours gefietst. Alles onder begeleiding van fietsvereniging CRT uit Raalte die deze clinic verzorgde.

Bootcamp

Bij TopFit Salland mochten de kinderen bootcamp uit proberen. Onder andere door de begeleiding van Mathijn Veldkamp werden de kinderen uitgedaagd om het uiterste uit zichzelf te halen door leuke oefeningen uit te voeren.

Afsluiting

De onderbouw had een programma op en rondom het schoolplein. Aan de organisatie, leerkrachten en clinicaanbieders werd er door Cafe-brasserie De Schoenmaker een lekkere lunch aangeboden om deze geslaagde dag mee af te sluiten. Al met al een dag waar de Luttenbergse jeugd zich goed heeft kunnen uitleven.

Een foto-impressie is te vinden op de Facebookpagina van Sportbedrijf Raalte

Terug