Ruim 90 kleuters halen nijntje Beweegdiploma tijdens spelfeest in Tijenraan

12 juli 2017

Woensdagmiddag 12 juli was sporthal Tijenraan het middelpunt van een groot spelfeest. Die middag ontvingen ruim 90 kleuters hun nijntje Beweegdiploma uit handen van wethouder Gosse Hiemstra. In totaal hebben wij maar liefst 184 Beweegdiploma’s uitgedeeld aan de leerlingen van de basisscholen waar een combinatiefunctionaris aan groep 2 de gymlessen geeft.

Onderdelen die tijdens het spelfeest werden uitgevoerd waren onder andere: balanceren, mikken, rollen, zwaaien, stuiteren met een bal en hinkelen. Alle kleuters lieten zien dat ze deze onderdelen goed beheersen en haalden daarmee hun Beweegdiploma, onder het toeziend oog van vele trotse ouders op de tribune in de sporthal.

De kleuters die het nijntje Beweegdiploma in ontvangst hebben genomen kwamen van basisscholen de Bolster, de Korenbloem, de Vogelaar, Brede School Kwintijn en Oostenwind uit Raalte, de Springplank uit Heino, Bernadetteschool uit Heeten en Esmoreit uit Luttenberg.

Een fotoverslag vind je op de Facebookpagina van Sportbedrijf Raalte.

Ruim 90 kleuters halen nijntje Beweegdiploma in Tijenraan

Nijntje Beweegdiploma

Binnen het nijntje Beweegdiploma (een programma van de KNGU) leerden de kinderen de afgelopen maanden tijdens hun gymles spelenderwijs in 20 lessen de basisvormen van bewegen.

Wij zijn in de gymlessen van onze combinatiefunctionarissen met dit aanbod gestart omdat de grootste motorische ontwikkeling bij kinderen plaatsvindt tussen de 2 en 6 jaar. Als kinderen vanaf 2 jaar veel en gevarieerd bewegen, leren zij hun lichaam goed te gebruiken en ontwikkelen zij de belangrijkste spiergroepen. Die spieren komen op latere leeftijd heel goed van pas. Zo is het voor hen in de toekomst makkelijker om bewegingen sneller en beter uit te voeren. De vaardigheden die kinderen op jonge leeftijd meekrijgen via de beweeglessen kunnen ze overal toepassen, ongeacht of ze gaan hockeyen, zwemmen, turnen, voetballen of spelen in de speeltuin.

Terug