Een nieuw boardingveld voor de jeugd in Broekland. Hoe krijg je dat samen voor elkaar?

Het eerste idee…

De Jeugdsportcommissie in Broekland wil een project voor de jeugd realiseren vanwege haar jubileum. Jos Elshof, voorzitter SV Broekland: “Samen met hen hebben we ideeën verzameld. Waar is behoefte aan? Het moest iets zijn waar alle jeugd wat aan heeft, niet alleen verenigingsleden. We kwamen uiteindelijk uit bij een pannaveld.”

Inspiratie opdoen

“Vervolgens hebben we met een kleine club mensen gekeken hoe we dit konden realiseren. We hebben inspiratie opgedaan in o.a. Luttenberg en Heeten. Hoe makkelijk is daar het beheer? Is het duurzaam? Uiteindelijk kozen we, ook op basis van alle tips uit deze dorpen, voor een boardingveld. Toegankelijker, duurzamer en vandalismebestendiger.“

Financiering regelen

“Samen met buurtsportcoach Brigit Trooster van Sportbedrijf Raalte en onze contactambtenaar bij de gemeente Raalte hebben we gekeken hoe we de financiering konden regelen. Ze wezen ons op diverse subsidies. Helaas was het potje van de provinciale subsidie net leeg. Hoe nu verder? We moesten in totaal aan 20.000 euro komen. Uiteindelijk is de financiering helemaal gelukt via:

  • Subsidie Raalte Gezond
  • Bijdrage Univé, buurtfonds voor sport
  • Rabobank Clubsupport
  • Subsidie voor inwonersinitiatieven van de gemeente

Van offerte tot eerste schop in de grond

“De financiering is nu rond. De offertes zijn bekeken en vergeleken. Inmiddels is de opdracht verstrekt aan een regionaal bedrijf. De planning is dat het boardingveld half februari opgeleverd wordt. Vorige week ging de eerste schop in de grond. Veel lokale hulpkrachten helpen hierbij. Ik kijk ernaar uit om de jeugd in Broekland hier binnenkort het eerste balletje te zien trappen!”

Tips van Jos

  • Een tip voor organisaties die ook dergelijke projecten willen financieren: wees er snel bij, want sommige subsidiepotjes zijn snel leeg en dan vis je achter het net. Zonde!
  • Kijk vooral voor financiële bijdrages ook bij bedrijven die iets voor de maatschappij willen betekenen, zoals bij Univé.
  • Bouw in de begroting een post onvoorzien in. De prijsstijgingen in de bouw zijn gigantisch!

Ook een goed (sportief) initiatief?

Lees alles over de nieuwe subsidie Raalte Sportief en Gezond.