Inclusief sporten en bewegen binnen het Roalter Sportakkoord

De ambitie is dat iedere Nederlander een leven lang plezier kan beleven aan sporten en bewegen. Hoe dat een plaats heeft binnen het Roalter Sportakkoord, lees je op deze pagina.

Iedereen kan zwemmen

Iedereen moet kunnen sporten. Dat vinden de vrijwilligers van zwemvereniging SaVAS in Raalte nou ook. Wat beweegt hen om zich elke week in te zetten voor het aangepast zwemmen? Afdelingsvoorzitter en zwemlescoördinator Stef Veldkamp vertelt: “Onze vrijwilligers zijn hier misschien niet allemaal voor opgeleid, maar ze willen graag werken met deze doelgroep. En dat doen ze heel goed!”. Lees hier meer over de Raalter zwemvereniging, die al meer dan 50 jaar aangepaste zwemlessen aanbiedt. 

Sportakkoord - inclusief sporten - SAVAS.jpg

Samen hardlopen is leuker dan alleen

Met dit motto in het achterhoofd werd in 1998 Runningclub RCL opgericht. De club heeft inmiddels meer dan 200 leden. Jong, oud, man en vrouw lopen samen door de mooiste plekken in de regio. Een mooi voorbeeld van een sportclub die het inclusief sporten en bewegen al nastreeft. Voorzitter Durk Klopstra vertelt graag meer over deze bijzondere club.

De leden van Runningclub RCL aan het hardlopen

Ouderen

Oud worden wil iedereen, maar fit en vitaal oud worden is nog veel leuker! Sport en beweging helpen om in goede conditie te blijven en om sociale contacten te onderhouden. Wij spraken met Ann Steenweg, die zich al ruim 20 jaar inzet voor beweging bij ouderen. Nieuwsgierig? Lees het hele artikel.

Inclusief sporten

Meedoen aan sport en plezier hebben in sport is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Daarom is één van de thema’s van het Roalter Sportakkoord: inclusiviteit bij het sporten. Mensen met een beperking of met een andere etnische achtergrond ervaren soms dat zij lastiger kunnen deelnemen aan sportieve activiteiten en dat zij er minder van genieten. Een beperking hoeft echter helemaal geen belemmering te zijn. Bekijk de video van Niek en Sanne.

0fddl

 

Doe mee met het Roalter Sportakkoord!

Het Roalter Sportakkoord is van iedereen in de gemeente Raalte! Heb jij een idee of wens op het thema inclusief sporten en bewegen? Laat je dan horen en stuur een e-mail naar verenigingen@sportbedrijfraalte.nl. Een van onze sportconsulenten neem dan contact met je op om jouw ideeën te bespreken.