Tijdens de nationale sportweek van 18 t/m 27 september 2020 stonden 9 thema's centraal. Samen met de gemeente Raalte spraken we met sporters en vrijwilligers in de gemeente Raalte over hoe deze sportthema's verweven zijn in hun leven.

Kick off

Tijdens de Kick off van de Nationale Sportweek is het Roalter Sportakkoord officieel gelanceerd! Lees hier meer over in het nieuwsbericht. 

Sportclubs

Vandaag is het Thema Sportclubs. Sportclubs spelen een belangrijke rol als ontmoetingsplek, ze zijn vaak het kloppende hart van de gemeenschap. Wij spraken met Jos Elshof, voorzitter van SV Broekland, over het belang van Sportclubs als verbindende factor in onze gemeente. Meer weten? Lees dan hier het hele artikel.

Sport en Voeding

Vandaag is het thema Sport en Voeding. Of je beweging nu bestaat uit voetbal, een flink stuk wandelen of een rondje hardlopen; alle vormen van bewegen zijn goed voor je. Wij spraken met leefstijlcoach Hadassa Rotteveel over het belang van gezonde voeding en sporten. Meer weten? Lees dan hier het hele artikel.

Ouderen

Vandaag is het thema Ouderen. Oud worden wil iedereen, maar fit en vitaal oud worden is nog veel leuker! Sport en beweging helpen om in goede conditie te blijven en om sociale contacten te onderhouden. Wij spraken met Ann Steenweg, die zich al ruim 20 jaar inzet voor beweging bij ouderen. Nieuwsgierig? Lees het hele artikel.

Inclusief sporten

Meedoen aan sport en plezier hebben in sport is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Daarom is één van de thema’s van het Roalter Sportakkoord: inclusiviteit bij het sporten. Mensen met een beperking of met een andere etnische achtergrond ervaren soms dat zij lastiger kunnen deelnemen aan sportieve activiteiten en dat zij er minder van genieten. Een beperking hoeft echter helemaal geen belemmering te zijn. Bekijk de video van Niek en Sanne.

Scholen

Kinderen moeten kunnen bewegen, ook zeker op school. Ongeacht leeftijd en niveau. Het is een uitlaatklep tussen de dagelijkse lessen door en een aanmoediging om te gaan sporten en om dit ook na schooltijd structureel te blijven doen. Lees het interview met onze collega Nick van Ommen, buurtsportcoach en gymleraar van Sportbedrijf Raalte. 

Duurzaamheid

Sporten in een schone en veilige omgeving is een voorwaarde om maximaal te kunnen genieten en presteren. Verenigingen zijn zich daarvan bewust en bereid daaraan een bijdrage te leveren. SV Raalte en VV Heino zijn al jarenlang bezig hun verenigingen te verduurzamen. Wij spraken met voorzitters Rene van Dijk (SV Raalte) en Arjen Stegeman (VV Heino). Lees het artikel.

Vitaliteit op de werkvloer

Vandaag is 'vitaliteit op de werkvloer' het thema van de Nationale Sportweek. Hoe zorg je voor een goede balans tussen werk en privé? Wij spraken met leefstijlcoach Maike Korte uit Heino over de duurzame inzetbaarheid van werknemers. Lees het artikel.

BeActive Night

Sporten is een essentieel onderdeel van ons bestaan. Het maakt niet uit op welk tijdstip of op welke plek je gaat sporten. Er moet voor elke Nederlander altijd gelegenheid zijn om te bewegen. Iemand die dit als geen ander begrijpt is Edwin Ophof, eigenaar van Vital Centre in Raalt

Outdoor

Wat is er nou lekkerder dan sporten in de openlucht? Naast georganiseerde sport telt Nederland maar liefst 8,2 miljoen ongeorganiseerde sporters: wandelaars, hardlopers, fietsers. Wij spraken met BMX’er Mitchel Schotman en hardloper Niek Boom over het belang van buiten sporten. Bekijk het filmpje.