Sport en preventie

Hoe het Roalter Sportakkoord en Preventieakkoord elkaar versterken.

Door roken, overgewicht en problematisch alcoholgebruik aan te pakken kan de gezondheid van heel veel Nederlanders verbeteren. Daarom heeft de Rijksoverheid samen met meer dan 70 maatschappelijke organisaties het Nationaal Preventieakkoord gesloten. Daarin staan meer dan 200 afspraken om Nederland gezonder te maken. Deze onderwerpen raken ook de sport en het Roalter Sportakkoord. Om die reden ontwikkelt de gemeente Raalte in 2021 een lokaal Preventieakkoord, dat ook op meerdere terreinen aan het Roalter Sportakkoord wordt gelinkt. Op deze pagina vind je voorbeeld van hoe het Roalter Sportakkoord een koppeling heeft met het Preventieakkoord.

Voeding is de basis

Miranda Kienhuis van Diëtisten Groep NL vertelt hoe binnen het Roalter Sportakkoord ook aandacht gegeven is aan gezonde voeding. Het doel is onder andere om meer aandacht te vragen voor de samenstelling van het aanbod in de sportkantines. “Bewustwording is heel belangrijk. Er moet een goede samenhang zijn tussen beweging, voeding en ontspanning.” Lees hier het interview met Miranda.

Sport en Voeding

Of je beweging nu bestaat uit voetbal, een flink stuk wandelen of een rondje hardlopen; alle vormen van bewegen zijn goed voor je. Wij spraken met leefstijlcoach Hadassa Rotteveel over het belang van gezonde voeding en sporten. Meer weten? Lees dan hier het hele artikel.

Vitaliteit op de werkvloer

Vandaag is 'vitaliteit op de werkvloer' het thema van de Nationale Sportweek. Hoe zorg je voor een goede balans tussen werk en privé? Wij spraken met leefstijlcoach Maike Korte uit Heino over de duurzame inzetbaarheid van werknemers. Lees het artikel.