Topsport die inspireert binnen het Roalter Sportakkoord

Nederlandse topsportprestaties en topevenementen vormen een cruciale inspiratie voor de verenigende waarde van sport. Hoe dit een plek krijgt binnen het Roalter Sportakkoord, lees je op deze pagina. 

Plezier in bewegen

Nederlandse topsportprestaties zijn een cruciale inspiratie voor de verenigende waarde van sport. Daarom het verhaal van Rutger ter Laak. Toen Rutger in 2008 zijn enkel brak na een val, leek zijn sportcarrière afgelopen te zijn. Niets bleek minder waar. Als coach, trainer, vrijwilliger en vader zet hij zich nog altijd in voor sport en bewegen in Heino. Wat beweegt hem om zich hiervoor in te zetten? “Iedereen doet mee op zijn eigen niveau: dat is mooi om te zien”, glundert Rutger. “Het belangrijkst is dat je plezier beleeft aan bewegen.”

Topsport - Rutger ter Laak.jpg

Sportgala Raalte

Ook in de gemeente Raalte is veel sporttalent aanwezig. Een aantal van deze talenten stroomt zelfs door naar de landelijke en wereldtop! In onderstaande video zie je een aantal van deze toppers, samen met een aantal inspirerende sportprojecten die gericht zijn op de (ontwikkeling van) persoonlijke talenten van verschillende groepen Raaltenaren. 

 

Doe mee met het Roalter Sportakkoord!

Het Roalter Sportakkoord is van iedereen in de gemeente Raalte! Heb jij een idee of wens op het thema topsport die inspireert? Laat je dan horen en stuur een e-mail naar verenigingen@sportbedrijfraalte.nl. Een van onze sportconsulenten neem dan contact met je op om jouw ideeën te bespreken.