• zwem
    kracht®
    door Sportbedrijf Raalte
door Sportbedrijf Raalte
>

Volop aandacht voor aangepast sporten bij Special Olympics in Raalte

Zaterdag 9 januari 2016 organiseerden zwemverenigingen SaVAS Raalte en De Klup Deventer het Special Olympics Regionaal Zwem Evenement in sportcentrum Tijenraan. Bijna 100 zwemmers met een verstandelijke beperking van negen verenigingen uit de provincies Overijssel, Gelderland en Flevoland streden om de medailles.

Geslaagd Zwemevenement in zwembad Tijenraan

Het Special Olympics Zwem Evenement werd zaterdagochtend geopend in de sporthal van Tijenraan. Eén voor één werden de deelnemende verenigingen onder een luid applaus binnen gehaald door de aanwezige toeschouwers. Na een warm welkom door burgemeester Martijn Dadema van de gemeente Raalte kwam de Torch Run, onder leiding maar liefst vier politiemotoren, de vlam naar binnen dragen en werd het vuur officieel aangestoken. Na het uitspreken van de eed, werden de Special Olympics officieel geopend.

’s Ochtends vonden vervolgens de divisioning zwemwedstrijden plaats en na een smakelijke lunch, werden in de middag alle finalewedstrijden gezwommen. Er werd hard gezwommen en vele persoonlijke records sneuvelden. Dit alles leidde tot veel enthousiaste reacties onder de zwemmers, die na afloop trots hun medailles in ontvangst namen. Tijdens de sluitingsceremonie rond het zwembad, werd een lange dag in een feeststemming afgesloten door een spetterend optreden van de Tismawajewendband uit Raalte.

Special Olympics zwemmen  Medailles zwemmen  Tismawajewendband  

Het fanatisme was de hele dag groot, maar vooral het plezier en sportiviteit stond bij de sporters voorop. De sporters genoten zichtbaar en de organisatie kijkt terug op een zeer geslaagde dag, waarop zowel mensen met als zonder beperking kennis hebben gemaakt met sporten met een beperking.

Kennis maken met aangepast sporten tijdens het Iedereen Actief side event

Naast het Special Olympics Zwem Evenement stond sportcentrum Tijenraan in het teken van het Iedereen Actief side event. Alle aanwezigen konden kennis maken met het sportaanbod voor mensen met een beperking bij de aanwezige sportverenigingen uit de regio Salland en IJsselland. Iedereen met en zonder beperking mocht deelnemen aan het complete regionale sportaanbod waaronder dans, handbal, basketbal, judo, korfbal, tafeltennis, voetbal, handbike, wheelen en wielrennen.
 
Tafeltennis  Fietsen  Ondertekening
 
‘Iedereen Actief!’ is het regionale programma dat aangepast sporten onder de aandacht brengt. Deze regionale samenwerking wordt dankzij de financiële steun van de NSGK (de Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind) tot en met 2018 voortgezet. In Sportcentrum Tijenraan ondertekenden Ingrid Tuinenburg (directeur NSGK) en Kees van Hoof (voorzitter Deventer Sportploeg) de samenwerkingsovereenkomst, in het bijzijn van de wethouders van de gemeenten Raalte, Deventer en Olst-Wijhe.
 
De komende twee jaar is het programma Iedereen Actief door deze overeenkomst verzekerd van de (financiële) mogelijkheden om kinderen, jongeren en volwassen met een beperking te laten sporten en mee te laten doen in de samenleving met mensen zonder beperkingen.
 

Meer foto’s en sfeerimpressie

Hieronder vind je links naar diverse foto's en verslagen van het Special Olympics Regionale Zwem Evenement en het Iedereen Actief side event: