Graag willen wij sportaanbieders en inwoners faciliteren bij de zoektocht naar (deelnemers voor) sport- en beweegactiviteiten in deze coronatijd. Sinds mei 2020 is Sportbedrijf Raalte daarom aangesloten bij het landelijke online platform Veilig Sporten.

Op www.veiligsporten.nu willen wij een groot overzicht creëren van alle beweegactiviteiten waar zowel leden als niet leden aan deel kunnen nemen. Dit in samenwerking met alle sportverenigingen uit de gemeente Raalte. Hiermee ontlasten we de lokale sportaanbieders en bieden we eenvoudig inzicht in de sportmogelijkheden voor jong en oud. Dus wil je graag sporten en een proefles volgen en ben je benieuwd naar het aanbod in de gemeente Raalte?
Ga naar het platform Veilig Sporten

Waarom aangesloten bij Veilig Sporten?

Het platform Veilig Sporten is speciaal in het leven geroepen om inwoners op een veilige manier weer actief te krijgen. Daarnaast wil Sportbedrijf Raalte sportverenigingen op een verantwoorde manier mee helpen opstarten en hun sport onder de aandacht te brengen. 110 gemeenten uit het hele land maken al gebruik van dit platform. Buurtsportcoach Kristel Meijer: "Wij vinden het belangrijk dat sporten en bewegen toegankelijk is voor iedereen. Via dit platform nemen we een drempel weg en kan iedereen via het gratis en gebruiksvriendelijke inschrijfsysteem een nieuwe sport- of beweegactiviteit proberen. Aan de andere kant kunnen wij hiermee verenigingen helpen met de promotie van de sport en samenwerking tussen verenigingen stimuleren. Wij zien veel mooie kansen voor zowel de sportaanbieders als inwoners."

Oproep aan sportaanbieders: Meld je activiteiten aan! 

Sportaanbieder of vereniging: meld je activiteiten/proeflessen aan via www.veiligsporten.nu. Dit is gratis en heel eenvoudig. Je kunt een maximum aantal deelnemers instellen, waardoor een activiteit niet te druk bezocht wordt. Op deze manier kunnen we een zo groot mogelijk overzicht maken van al het sport- en beweegaanbod in de gemeente Raalte. Heb je vragen? Stuur dan een e-mail naar verenigingen@sportbedrijfraalte.nl.

Voorzitter Cor Verbaas, van Hockeyvereniging SMHC 
"Vanuit onze maatschappelijke positie organiseren onze trainers met plezier hockeyclinics aan basisscholieren. www.veiligsporten.nu maakt het voor ons heel eenvoudig om dit te organiseren conform alle coronaprotocollen".