Aquabootcamp bij zwembad de Tippe

Aquabootcamp is een training in en rond het water voor mensen die iets anders en uitdagends zoeken; anders dan alleen baantjes zwemmen. Het is een groepsles voor mensen die lekker fanatiek willen sporten. 

Fit worden? Doe mee met Aquabootcamp!

De training bestaat uit duurtraining, spierversterkende oefeningen en intervaltraining. De oefeningen vinden zowel in het water als op de kant plaats. De nadruk ligt daarbij op de grote spiergroepen (armen, benen en romp). Tijdens de interval worden met name het hart en de longen getraind. Door de unieke combinatie van training in water én op de kant is aquabootcamp ook zeer geschikt als 'crosstraining' (ter ondersteuning van andere sporten) en/of ter voorbereiding op bijvoorbeeld een triatlon, de Farmstaclerun, of de Strongmanrun.

Het voordeel van water is de geringe impact op de gewrichten, terwijl de conditie en de kracht snel toenemen. Door de constante druk van water kan de calorieverbranding in het water oplopen tot wel 40% meer ten opzichte van training op het land.

Voor wie?

Aquabootcamp is met name geschikt voor de fitte sporter (mannen en vrouwen van 16 jaar en ouder), maar ook als je conditie nog niet helemaal op peil is kun je deelnemen aan de groepsles. Er wordt tijdens de lessen op ieders eigen niveau gewerkt, om zo het maximale uit alle deelnemers te halen. De instructeur helpt bij het zoeken naar en het verleggen van je grenzen. Binnen de lessen staan actie, afwisselende oefeningen en samenwerking centraal. 

Je kunt de lessen volgen in je gewone badkleding. Voor dames wordt een badpak wel aanbevolen. Hierover kun je nog een shirt of sportbroekje dragen. Het dragen van waterschoenen en/of sportschoenen is aan te raden, aangezien er ook oefeningen op het grasveld gedaan worden. 

Ga jij voor een pittige, stevige workout in een leuke groep, met een gediplomeerd en enthousiaste instructeur? Meld je dan nu aan door een e-mail te sturen naar info@sportbedrijfraalte.nl met je naam, adres en telefoonnummer onder vermelding van 'opgave aquabootcamp de Tippe'.

Het maximum aantal deelnemers is 20, dus wees er snel bij!

Tijd

De lessen Aquabootcamp zijn op donderdagavond van 18:00 tot 18:45 uur. De lessen starten op 2 mei en lopen tot de zomervakantie.

Kosten

Aquabootcamp bij de Tippe kost € 55,00. Heb je een abonnement bij de Tippe, dan betaal je slechts € 40,00. Heb je (nog) geen abonnement, dan betaal je eenmalig € 7,50 voor de lespas.