Vanaf wanneer is Zwembad De Tippe geopend?

Vanaf vrijdag 22 mei gaat Zwembad De Tippe weer dagelijks open voor banenzwemmers én recreatief zwemmen voor de jeugd. Je hebt alleen toegang als je vooraf hebt gereserveerd.

Waarom moet ik vooraf reserveren?

Reserveren is noodzakelijk omdat er een maximum zit aan het aantal bezoekers in verband met de coronamaatregelen. 

Hoe kan ik reserveren?

Reserveren kan via deze pagina op de website

Wat zijn de openingstijden?

Bekijk hier de openingstijden

Waar moet ik rekening mee houden als ik kom zwemmen?

Volg de aanwijzingen op die in het gebouw kenbaar zijn gemaakt. Lees voorafgaand aan je bezoek de richtlijnen op onze website.  De anderhalve meter maatregel vanaf 13 jaar maakt dat ouders helaas niet samen met kinderen t/m 12 jaar het zwembad in mogen.  Wij vragen je zelf te zorgen voor een drijfpakje, zwemvestje of vleugeltjes. Het is verplicht om deze te gebruiken als je kind nog geen zwemdiploma heeft. Kinderen die niet zindelijk zijn en/of een zwemluier dragen mogen door aangescherpte maatregelen helaas niet in het zwembad.

Hoe kan ik mijn kind in de gaten houden als ik niet bij in het zwembad mag?

Je kunt toezicht houden aan de rand van het zwembad, op anderhalve meter afstand van anderen. Uiteraard is er ook toezicht door een zwemonderwijzer. Iedere middag van 16.00 tot 17.00 uur is er een speciaal zwemuurtje voor de oudere jeugd vanaf 13 jaar in het wedstrijdbad. Tijdens dit zwemuurtje geldt voor iedereen in het bad de 1,5 meter maatregel.

Kan ik ook douchen?

Douchen is in verband met de coronamaatregelen niet mogelijk. Wel kan er gebruik gemaakt worden van de kleedkamers. De toiletvoorzieningen zijn niet vrij toegankelijk; er zijn 2 toiletten opengesteld.   

Is de ligweide ook open?

De ligweide is van 14.00 -17.00 uur geopend voor zwemmers die voor het betreffende tijdsslot een toegangsbewijs hebben. De ligweide mag daarnaast vanaf 6 mei worden gebruikt voor verenigingsactiviteiten. Daarvoor gelden dezelfde voorwaarden als voor overig sportief gebruik van de sportvelden, te weten de meldingsplicht van verenigingen aan de gemeente.   

Kan mijn kind gebruik maken van de speelvoorzieningen?

De speelvoorzieningen zijn van 14.00 – 17.00 uur geopend voor zwemmers die voor het betreffende tijdsslot een toegangsbewijs hebben.

Kan ik gebruik maken van het beachveld?

Het beachveld is gesloten voor zwembadbezoekers. Op aanvraag kunnen verenigingen en andere aanbieders het beachveld huren. Ten aanzien van routing en desinfectie zijn de algemeen benodigde maatregelen door het Sportbedrijf genomen. De vereniging/aanbieder is verantwoordelijk voor de communicatie met de sporters, de programmering en de maatregelen gedurende de sportactiviteiten. De beheerder van het Sportbedrijf is voor de aanbieder het eerste aanspreekpunt.

Hoe zit het met abonnementen?

Gezien de verlate opening en de beperkte zwemmogelijkheden kun je in het seizoen 2020 alleen met een dagkaart naar binnen. Het abonnement voor 2020 vervalt en is geldig voor seizoen 2021. Je steunt ons enorm door geen geld terug te vragen. Mocht je toch liever geld terug willen, dan kun je dit aangeven door ons uiterlijk 1 juni 2020 een e-mail te versturen o.v.v. naam abonnementhouder en bankrekeningnummer. Na 1 juni worden alle abonnementen automatisch omgezet naar 2021.

Ik heb nog vragen, waar kan ik terecht?

In het zwembad is een van de toezichthouders/zwemonderwijzers herkenbaar als corona-coördinator. Heb je op dit moment aanvullende vragen? Stuur dan een e-mail naar info@sportbedrijfraalte.nl