Wanneer gaat Zwembad Tijenraan weer open?

Op 22 mei gaat Zwembad Tijenraan weer open, maar de activiteiten gaan niet allemaal tegelijk van start. Op 22 mei beginnen de zwemlessen in het diepe bad. De zwemverenigingen mogen volgen vanaf 25 mei. Vanaf 2 juni starten we met banenzwemmen en groepslessen. Het is nog onduidelijk wanneer we weer kunnen starten met recreatief zwemmen/vrij zwemmen. Let op: Voor alle activiteiten geldt dat je vooraf moet reserveren, ook als je al een abonnement of meerbadenkaart hebt.

Waarom moet ik vooraf reserveren?

Er is in verband met de anderhalve meter-regel beperkte ruimte in de baden. Daarom is het noodzakelijk vooraf te reserveren. Dit geldt voor alle doelgroepen, met uitzondering van de zwemlessen.

Hoe kan ik reserveren en wat zijn de openingstijden?

Bekijk de openingstijden en reserveringsmogelijkheden op deze pagina op de website

Moet ik betalen voor mijn reservering? Ook als ik al een abonnement of meerbadenkaart heb?

Ja, er wordt gewerkt met losse kaartjes van 4,50 euro voor recreatief zwemmen, 6 euro voor groepslessen. Abonnementen en meerbadenkaarten worden weer van kracht bij de normale programmering. Voor mensen die Zwembad Tijenraan een warm hart toedragen in deze lastige tijd is er de mogelijkheid een donatiekaart van 20 euro aan te schaffen. Bij iedere reservering kun je kiezen tussen het reguliere tarief of het donatietarief. Bekijk de reserveringsmogelijkheden.

Waar moet ik rekening mee houden als ik kom zwemmen?

Volg de aanwijzingen op die in het gebouw kenbaar zijn gemaakt. Lees voorafgaand aan je bezoek de richtlijnen op onze website. 

Kan ik bij het banenzwemmen iemand inhalen?

Inhalen is niet toegestaan. Het zwembad wordt opgedeeld in 3 vakken (normaal, sneller, snelst),  waardoor je kunt zwemmen in de baan die het beste bij jou past. Je zwemt in de ene baan heen en in de andere baan terug, waardoor je elkaar niet hoeft te passeren.

Waarom worden de openingstijden en lestijden aangepast?

Er is meer ruimte tussen de verschillende activiteiten nodig om te voorkomen dat teveel bezoekers elkaar tegenkomen. Daarom hebben wij het rooster voor groepslessen en banenzwemmen aangepast.

Voor welke doelgroepen gaat het zwembad nog niet open?

 • Zwemlessen ondiepe bad. Bij deze groepen staat de zwemonderwijzer met de kinderen in het bad en is de anderhalve meter-maatregel niet te handhaven. 
 • Baby-peuterzwemmen, Hart in Beweging en Hydrotherapie. Deze groepslessen kunnen we helaas nog niet aanbieden omdat de deelnemers tot een risicogroep behoren en/of de anderhalve meter-maatregelen niet gehandhaafd kunnen worden. De deelnemers van Hart-in-Beweging en Hydrotherapie kunnen uiteraard wel komen zwemmen in het therapiebad tijdens de banen-zwemuren.
 • Zwemles voor volwassen
 • Schoolzwemmen

Van welke baden en ruimtes kan ik gebruik maken als ik kom zwemmen?

 • Wedstrijdbad: beperkte capaciteit i.v.m. anderhalve meter-regel, reserveren is noodzakelijk
 • Therapiebad: beperkte capaciteit i.v.m. anderhalve meter-regel, reserveren is noodzakelijk
 • Instructiebad: beperkte capaciteit i.v.m. anderhalve meter-regel, reserveren is noodzakelijk
 • Kleedkamers: open na afloop van de zwemactiviteit (vooraf uitkleden aan de badrand)
 • Glijbaan: gesloten tot 2 juni, nadien beperkt open zodra recreatieve activiteiten worden gestart.
 • Whirlpool: gesloten
 • Doucheplein: gesloten
 • Tribune en sportcafé: gesloten

Hoe zit het met incasso's, abonnementen en meerbadenkaarten

Tijdens de aangepaste programmering kan geen gebruik gemaakt worden van het lestegoed, de jaarabonnementen en de meerbadenkaarten. Ook de maandelijkse incasso wordt nog niet gestart.  Dit gebeurt pas op het moment dat de normale programmering weer mogelijk is. Het tegoed blijft behouden en wordt de geldigheid aangepast met het aantal maanden dat we gesloten waren en het afwijkende rooster van toepassing was. De gemiste groepslessen in de tweede helft van maart blijven staan en kunnen ingehaald worden zodra de reguliere incasso’s weer van start gaan.

Ik heb nog vragen, waar kan ik terecht?

In het zwembad is een van de toezichthouders/zwemonderwijzers herkenbaar als corona-coördinator. Heb je op dit moment aanvullende vragen? Stuur dan een e-mail naar info@sportbedrijfraalte.nl