Aquabootcamp

Deze groepsles bestaat uit duurtraining, spierversterkende oefeningen en interval training. De nadruk ligt daarbij op de grote spiergroepen (armen, benen en romp). De work out is zowel in het water als op de kant. Door deze unieke combinatie is aquabootcamp ook zeer geschikt als crosstraining of ter voorbereiding op een triatlon.

Intensiteit: zeer intensief

Aquabootcamp is een training in en rond het water voor mensen die iets anders en uitdagends zoeken; anders dan alleen baantjes zwemmen. Het is een groepsles voor mensen die lekker fanatiek willen sporten. 

Het voordeel van water is de geringe impact op de gewrichten, terwijl de conditie en de kracht snel toenemen. Door de constante druk van water kan de calorieverbranding in het water oplopen tot wel 40% meer ten opzichte van training op het land. Aquabootcamp is met name geschikt voor de fitte sporter, maar ook als je conditie nog niet helemaal op peil is kun je deelnemen aan de groepsles. Er wordt tijdens de lessen op ieders eigen niveau gewerkt, om zo het maximale uit alle deelnemers te halen. De instructeur helpt bij het zoeken naar en het verleggen van je grenzen. Binnen de lessen staan actie, afwisselende oefeningen en samenwerking centraal. 

Kledingadvies

Je kunt de lessen volgen in je gewone badkleding. Je kunt ook kiezen voor een sportlegging. 

Tijden

De les duurt 45 minuten. Check het schema 'Lestijden groepslessen Tijenraan' onderaan deze pagina.

Proefles

Ben je nieuwsgierig geworden naar deze groepsles, maar weet je nog niet of het echt wat voor je is? Geef je dan op voor een gratis proefles!

Kosten

Voor aquabootcamp sluit je een maandabonnement af. Bekijk de mogelijkheden in het tarievenoverzicht.