Jongen met voetbal

Roalter Sportakkoord en Raalte Sportief en Gezond

Iedereen plezier in sport

Het doel van het Nationaal Sportakkoord is dat iedereen, écht iedereen, plezier in sport kan hebben. Nu en in de toekomst. Ongehinderd, in een veilige en gezonde omgeving. Een leven lang. Als sporter, vrijwilliger of toeschouwer.

Voor de gemeente Raalte zijn die landelijke doelen vertaalt naar een lokaal plan: het Roalter Sportakkoord!

Er is hard gewerkt door de lokale gemeenschap, die in vier clusters van kernen hun visie, lokale thema's en ambities uit hebben gewerkt. Benieuwd wat dit heeft opgebracht? Bekijk dan onderstaande visual (klikbaar, voor download) of lees het Roalter Sportakkoord

Visual Roalter Sportakkoord per kern

Raalte Sportief en Gezond

Om het Roalter Sportakkoord op een toegankelijke manier te vertalen naar de inwoners is het label Raalte Sportief en Gezond ontstaan.

Iedereen in de gemeente Raalte sportief en gezond! Van Luttenberg tot Laag Zuthem. Daar gaan we voor! Raalte Sportief en Gezond is hét label wat sportieve en gezonde initiatieven bundelt en zorgt voor kennisdeling en inspiratie. De buurtsportcoaches van Sportbedrijf Raalte brengen hierbij, samen met organisaties, sport en bewegen dichterbij alle inwoners in de gemeente Raalte. Ze helpen je om in beweging te komen, je club te versterken en ondersteunen je bij de organisatie van een gezond evenement of initiatief. Ze verbinden je met de juiste mensen én middelen. Zo gaan we in heel gemeente Raalte voor Sportief en Gezond! En dat ga je zien! Laat je inspireren door deze verhalen uit de dorpen!

www.raaltesportiefengezond.nl