Zwembad de Tippe

Openluchtzwembad de Tippe in Heino heeft maar liefst drie verwarmde baden: een wedstrijdbad, een ondiep bad en een peuterbad. Op de prachtige ligweide kun je heerlijk relaxen en kunnen de kinderen lekker spelen na schooltijd, óók bij wat lagere temperaturen. Daarnaast is de Tippe zeer geschikt om lekker sportief banen te zwemmen en na afloop gezellig een kopje koffie drinken.

Openstelling 

Coronavirus

Waar moet je rekening mee houden als je komt zwemmen? Lees de aangepaste richtlijnen en lijst met veelgestelde vragen.

Update 3 juli
Ouders mogen weer met hun kinderen in het water. Er mag 1 ouder per kind mee in het ondiepe bad, er kunnen maximaal 35 ouders tegelijk in het water in verband met de anderhalve meter regel die nog steeds geldt voor volwassenen onderling.  Kinderen die nog niet zindelijk zijn mogen weer zwemmen, mits ze een luierbroekje dragen. Het peuterbadje gaat bij mooi weer open.

Update 1 juli
Voor volwassenen: de anderhalve meter beperking gaat er af voor sportieve zwemactiviteiten (banenzwemmen). We mogen weer meer mensen toelaten in de zwembaden. Recreatief zwemmen t/m 17 jaar mag weer onbeperkt: bij Zwembad de Tippe mag alle jeugd weer zonder afstand bij elkaar in het water. Voor volwassenen geldt voor recreatief zwemmen nog wel de anderhalve meter ten opzichte van 13 t/m 17 jaar en volwassenen. We willen hierbij bekijken hoe we volwassenen tegemoet kunnen komen door een gedeelte van het zwembad in de middagen beschikbaar te stellen om af te koelen.

Update 22 mei
Zwembad de Tippe is weer open voor banenzwemmen en recreatief zwemmen voor de jeugd.

Openingstijden en reserveringen

Wil je bij de Tippe komen zwemmen? Dan moet je dit in verband met de coronamaatregelen vooraf reserveren. In het reserveringssysteem vind je de openingstijden en reserveringsmogelijkheden.

Veelgestelde vragen

Heb je vragen over de openstelling van Zwembad de Tippe? Bekijk de lijst met veelgestelde vragen. Staat je vraag er niet bij? Stuur dan een e-mail naar info@sportbedrijfraalte.nl. 

Stichting Vrienden van de Tippe

Elk seizoen worden er diverse activiteiten georganiseerd in het zwembad en op de ligweide, dit vaak ook in nauwe samenwerking met Stichting Vrienden van de Tippe. Deze stichting heeft als doel om zwembad de Tippe in Heino in stand te houden, meer publiciteit in en buiten Heino te genereren en de bezoekersaantallen te verhogen.

Tippe rookvrij

Vanaf dit zomerseizoen is de gehele ligweide en de binnenaccommodatie van De Tippe rookvrij. Directeur Henry Bronkhorst van Sportbedrijf Raalte: ‘Net als veel andere sport- en zwemaccomodaties willen wij bijdragen aan een rookvrije generatie. Sporten en bewegen is gezond en roken past daar niet bij. Wij willen dan ook graag dat onze bezoekers rookvrij kunnen genieten van het recreëren en zwemmen bij De Tippe. Dit past binnen ons bredere beleid waarbij we met ingang van het nieuwe binnensportseizoen 2020 – 2021 ook het Sportcentrum Tijenraan en de directe omgeving geheel rookvrij zullen maken.’ Rutger ter Laak van Vrienden van De Tippe: 'Een omgeving waar sport en beweging centraal staan hoort in deze tijd helemaal rookvrij te zijn;  dus zwembad de Tippe ook'.