Zwembad de Tippe

Openluchtzwembad de Tippe in Heino heeft maar liefst drie verwarmde baden: een wedstrijdbad, een ondiep bad en een peuterbad. Op de prachtige ligweide kun je heerlijk relaxen en kunnen de kinderen lekker spelen na schooltijd, óók bij wat lagere temperaturen. Daarnaast is de Tippe zeer geschikt om lekker sportief banen te zwemmen en na afloop gezellig een kopje koffie drinken.

Openstelling 

Vanaf zondag 26 april t/m zondag 30 augustus 2020 is het openluchtzwembad De Tippe in Heino weer geopend. Vanaf zondag 1 maart 2020 start de voorverkoop voor een zwemabonnement! 

Wat betekenen de coronamaatregelen voor mijn abonnement? 

Wellicht heeft u onlangs een seizoensabonnement voor openluchtbad de Tippe gekocht. Of bent u nog van plan om dit te doen en wilt u profiteren van de voorverkoopkorting. We kunnen ons voorstellen dat u vragen heeft over dit abonnement gezien de noodzakelijke maatregelen rondom het coronavirus.  We kunnen hierover op dit moment het volgende aangeven. Alle gemeentelijke accommodaties die Sportbedrijf Raalte exploiteert zijn gesloten tot 28 april. 

Het landelijke evaluatiemoment van 21 april voor de huidige maatregelen is daarbij naar verwachting voor ons een belangrijke graadmeter voor het moment waarop we De Tippe daadwerkelijk mogen en kunnen openstellen.  De openstelling van het zwembad zullen wij op basis van onze benodigde verdere voorbereidingstijd in de komende periode samen met de Vrienden van de Tippe en de gemeente afstemmen. Naar huidige verwachting kunnen wij u kort na 21 april dan ook nader informeren. Wij hopen op uw begrip en geduld in deze uitzonderlijke situatie! 

De voorverkoop laten we i.v.m. de coronamaatregelen voorlopig nog doorlopen tot nadere berichtgeving. Bestel hier je abonnement!

Stichting Vrienden van de Tippe

Elk seizoen worden er diverse activiteiten georganiseerd in het zwembad en op de ligweide, dit vaak ook in nauwe samenwerking met Stichting Vrienden van de Tippe. Deze stichting heeft als doel om zwembad de Tippe in Heino in stand te houden, meer publiciteit in en buiten Heino te genereren en de bezoekersaantallen te verhogen.

Tippe rookvrij

Vanaf dit zomerseizoen is de gehele ligweide en de binnenaccommodatie van De Tippe rookvrij. Directeur Henry Bronkhorst van Sportbedrijf Raalte: ‘Net als veel andere sport- en zwemaccomodaties willen wij bijdragen aan een rookvrije generatie. Sporten en bewegen is gezond en roken past daar niet bij. Wij willen dan ook graag dat onze bezoekers rookvrij kunnen genieten van het recreëren en zwemmen bij De Tippe. Dit past binnen ons bredere beleid waarbij we met ingang van het nieuwe binnensportseizoen 2020 – 2021 ook het Sportcentrum Tijenraan en de directe omgeving geheel rookvrij zullen maken.’ Rutger ter Laak van Vrienden van De Tippe: 'Een omgeving waar sport en beweging centraal staan hoort in deze tijd helemaal rookvrij te zijn;  dus zwembad de Tippe ook'.