Kuijervoetbal: Bewegen, samen buiten zijn, het sociale praatje en na afloop een heerlijk kopje koffie

Andreas en Ben doen aan Walking Voetbal, in Luttenberg Kuiervoetbal genoemd. Beide lid vanaf het eerste uur! Hieronder vertellen ze hun ervaringen met deze mooie vorm van bewegen.

Mijn naam is Andreas Mars en woon in het prachtige Sallandse plattelandsdorp Luttenberg.

Hoe blijf je in beweging?

Ik mag graag buiten zijn en veel bewegen. Sporten is hier een mooie gelegenheid voor. Ik ben 67 jaar, speel Kuijervoetbal en al vanaf het eerste uur lid van deze prachtige club. Welke is opgericht in september 2019.

Wat houdt Kuiervoetbal in?

Op het sportcomplex  van SDOL in Luttenberg speel ik samen met nog ongeveer 19 andere leden elke dinsdagmorgen een uur lang Kuiervoetbal. Eerst warmlopen, rek- en strekoefeningen, voetbal technieken aanleren e.d. Na ongeveer 20 minuten worden de hesjes uitgedeeld en zijn we goed voorbereid om zonder blessures een wedstijd/partijtje Kuijervoetbal te gaan spelen.

Het is een hele kunst om de bal elkaar correct in de voet aan te spelen. Er mag namelijk niet hard worden gelopen om de bal te kunnen te kunnen krijgen. Snelkuieren is het hoogste tempo wat wel mag en natuurlijk de bal op melkbuss’n heugte. Van tijd tot tijd komt er een officiële scheidsrechter om te controleren of de juiste regels in acht worden genomen.

Waar haal je je voldoening uit?

Leuk aan deze sport vind ik; bewegen met een bal, het buiten zijn, in teamverband spelen en misschien wel het aller belangrijkste het sociale praatje wat er ontstaat tijdens het Kuiervoetbal en het heerlijke kopje koffie nadien in de kantine van het mooie sportcomplex.

-------

Ik ben Ben Neppelenbroek, 70 jaar en woonachtig in Luttenberg.

Waarom Kuiervoetbal?

Van kinds af aan speelt sport, en dan vooral voetballen en schaatsen, een grote rol in mijn leven. Vanwege blessures besloot ik rond m’n veertigste te stoppen met wedstrijdvoetballen en heb ik mijn 2e sportliefde het schaatsen opgepakt. Aangezien dit, vanwege een nieuwe heup- en knie-prothese, een te riskante sport werd heb ik mij aangemeld bij het Kuiervoetbal in ons dorp. Samen met de jongens met wie ik vroeger bij SDOL ook voetbalde beleef ik nu weer elke dinsdag ontzettend veel plezier aan deze sport.

Het leuke aan Kuiervoetbal is dat het niet meer zozeer om het winnen van een partijtje gaat (hoewel???), maar dat het een prachtige manier is om je lichaam sterk en gezond te houden.

De derde helft..

Tijdens de altijd gezellige derde helft (alleen koffie!!!) nemen we de laatste ontwikkelingen in ons dorp en de toestand in de wereld door, om vervolgens weer met een voldaan gevoel huiswaarts te gaan. Kortom genieten geblazen.

De impact van Corona

Corona heeft ons weliswaar een tijdje verhinderd om samen te voetballen, maar door meer te gaan wandelen en fietsen heb ik dat zelf ruimschoots gecompenseerd. Zonder veel bewegen is een gezond lichaam veel minder een vanzelfsprekendheid. Bovendien geeft het je echt veel energie.

Kuiervoetbal

Ben in actie tijdens Kuiervoetbal

Meer weten over Kuiervoetbal?

Neem contact op met Sportvereniging SDOL in Luttenberg