Rolwandelclub Mariënheem: actief en gezellig!

Sinds 2015 bestaat in Mariënheem een Rolwandelclub. Een gezellige groep senioren die maandelijks een wandeling maakt door (het buitengebied van) Mariënheem. In de rolstoel of lopend, gezellig is het in ieder geval! Een prachtig sportief initiatief met een nominatie op zak voor de Ariënsprijs 2022.

rolwandelclub3.jpg


Initiatief

Het initiatief is ontstaan bij Diny Schrijver in samenwerking met Annie Achterhoek en Ine Huis in ‘t Veld.: ”Via de gemeente kwamen in 2015 een aantal rolstoelen per dorpskern beschikbaar. Wat kunnen we hier in Mariënheem mee dachten we. Al snel kwamen we op het idee van deze rolwandelclub. We gebruiken de rolstoelen voor mensen die slecht ter been zijn of geen lange afstanden meer willen of kunnen lopen. En daarnaast zochten we vrijwilligers die houden van wandelen en de rolstoelers wel willen begeleiden. “In Mariënheem krijg je ze er nooit in”, kregen we in het begin te horen. Maar al snel hadden we een mooie club bij elkaar wat nu een vaste kern is geworden.”
 

Deelnemers werven

Een berichtje in de MIK (plaatselijke dorpskrantje) en even langs bij de buurvrouw die het wellicht wel een keer wil proberen. Of samen naar de dorpsbrunch tijdens het Midzomerfeest. Op deze manier probeert de club steeds meer mensen enthousiast te krijgen. “Als een bekende vraagt om een keer mee te lopen, is de drempel een stuk lager. Ik vind het altijd erg gezellig!” aldus een deelneemster. Ook pastoraal werker Lonneke Gunnink van den Berg loopt al jaren mee: “Even vragen hoe het er mee is, een praatje of een serieus gesprek, het kan allemaal heel fijn tijdens het wandelen. Daar heb je niet altijd een kerk voor nodig”.
 

Gezelligheid en bewegen

Een vaste prik is het koffiemoment tijdens de wandeling. Dit keer is de groep uitgenodigd bij de plaatselijke geitenboerderij. Een mooie onderbreking en even uitrusten. “Zo kom je er nog eens uit” en “Gezellig bijkletsen en bewegen”, zo omschrijven de deelnemers het maandelijkse wandeluitje. Een mooi voorbeeld van hoe een dorp sportief en gezond kan zijn!

Meer weten over de Rolwandelclub? Of wil je zelf een dergelijk initiatief starten maar weet je niet waar je moet beginnen? Er is veel mogelijk, ook op het gebied van subsidies. Neem contact op met onze buurtsportcoaches of bel buurtsportcoach Brigit Trooster: 06-13366627