Zwangerschapszwemmen

Tijdens de zwangerschap verandert er nog al wat in je lichaam. Om hieraan tegemoet te komen kun je zwemmen in lekker warm water. Met speciale oefeningen versterk je de spieren, we werken aan je houding, je verbetert je bloedsomloop en ademhaling. De opwaartse druk van het water zorgt ervoor dat jij je licht voelt. Bovendien stimuleer je met bewegen in het water meerdere lichaamsfuncties van zowel moeder als kind.

 

In sportcentrum Tijenraan zwem je met aanstaande moeders onder professionele begeleiding in lekker warm water. Je bent op speciaal gereserveerde tijdstippen welkom in het doelgroepenbad. Vooral door de temperatuur van het water, dat minimaal 32,5 ºC is, voel je je tijdens en na afloop van de les zeer ontspannen.

Wil jij je voorbereiden op de bevalling? Zwangerschapszwemmen is een aanvulling op zwangerschapsgymnastiek. We werken aan conditionele oefenvormen, spierversterkende en spierontspannende oefeningen.

De komst van je kindje is een bijzondere ervaring. Misschien kun je bepaalde activiteiten niet meer uitvoeren? Zwemmen wel! Dit is vaak mogelijk tot vlak voor de bevalling. Een groot voordeel is dat je pijnklachten kunt voorkomen of verzacht. Je kunt ervaringen tijdens de lessen uitwisselen; erg gezellig. Daarbij kun je bewegen, zonder te moeten presteren.

Tijden

De les duurt 45 minuten. Tijdens korte schoolvakanties gaan de lessen gewoon door. Check het schema 'Lestijden groepslessen Tijenraan' onderaan deze pagina. Bekijk het zomerrooster op de openingstijdenpagina.

Proefles

Ben je nieuwsgierig geworden naar deze groepsles, maar weet je nog niet of het echt wat voor je is? Geef je dan vrijblijvend op voor een gratis proefles, om kennis te maken met het zwemmen voor aanstaande moeders.

Kledingadvies

Badkleding

Kosten

Bekijk in het tarievenoverzicht wat een leskaart zwangerschapszwemmen kost. Met een leskaart koop je vooraf in één keer 10 lessen met korting, die je in 12 weken op mag maken. 

Meld je je voor het eerst aan voor de lessen zwangerschapszwemmen, dan betaal je eenmalig € 8,- voor de lespas.