Zwangerschapszwemmen

Tijdens uw zwangerschap verandert er nog al wat in uw lichaam. Om hieraan tegemoet te komen kunt u zwemmen in lekker warm water. Met speciale oefeningen versterkt u uw spieren, we werken aan uw houding, u verbetert uw bloedsomloop en ademhaling. De opwaartse druk van het water zorgt ervoor dat u zich licht voelt. Bovendien stimuleert u met het bewegen in het water meerdere lichaamsfuncties van zowel moeder als kind.

 

In sportcentrum Tijenraan zwemt u met aanstaande moeders onder professionele begeleiding in lekker warm water. U bent op speciaal gereseveerde tijdstippen welkom in het doelgroepenbad. Vooral door de temperatuur van het water, dat minimaal 32,5 ºC is, voelt u zich tijdens en na afloop van de leszeer ontspannen.

Wilt u zich voorbereiden op de bevalling? Zwangerschapszwemmen is een aanvulling op zwangerschapsgymnastiek. We werken aan conditionele oefenvormen, spierversterkende en spierontspannende oefeningen.

De komst van uw kindje is een bijzondere ervaring. Misschien kunt u bepaalde activiteiten niet meer uitvoeren? Zwemmen wel! Dit is vaak mogelijk tot vlak voor de bevalling. Een groot voordeel is dat u pijnklachten kunt voorkomen of verzacht. U kunt ervaringen tijdens de lessen uitwisselen; erg gezellig. Daarbij kunt u presteren zonder te moeten presteren.

Een uur voor en een uur na de les kunt u gebruikmaken van alle voorzieningen die de accommodatie biedt afhankelijk van de recreatieve openingstijden.

Tijdens korte schoolvakanties gaan de lessen gewoon door.

Tijden

De les duurt 45 minuten. Check het schema 'Lestijden groepslessen Tijenraan' onderaan deze pagina.

Proefles

Bent u nieuwsgierig geworden naar deze groepsles, maar weet u nog niet of het echt wat voor u is? Geef u dan vrijblijvend op voor een gratis proefles, om kennis te maken met het zwemmen voor aanstaande moeders.

Kledingadvies

Badkleding

Kosten

Bekijk in het tarievenoverzicht wat een leskaart zwangerschapszwemmen kost. Met een leskaart koop je vooraf in één keer 10 lessen met korting, die je in 12 weken op mag maken. 

Meld je je voor het eerst aan voor de lessen zwangerschapszwemmen, dan betaal je eenmalig € 8,- voor de lespas.