beweegdiploma 2.jpg

Beweegdiploma

Vanaf groep 1 krijgen alle kinderen gymles. Bijna alle kinderen uit de gemeente Raalte krijgen hierbij gymles van een buurtsportcoach van Sportbedrijf Raalte. Het doel is om kinderen zo breed motorisch vaardig in beweging te brengen. Ze leren o.a.  hinkelen, rollen, mikken en balanceren. Aan het eind van groep 2 ontvangen ze hiervoor allemaal een beweegdiploma. 

buurtsportcoach kai gymles.jpg

Buurtsportcoach Kai geeft vanaf 2013 gymles aan alle klassen op basisschool de Korenbloem in Raalte: “Vanaf groep 7 kreeg ik zelf een ‘echte’ gymleraar en vanaf toen wist ik al dat ik ook gymdocent wilde worden.

Ik probeer de lessen zo aantrekkelijk mogelijk te maken. Ik wil dat de leerlingen binnenkomen en gelijk WOWWW zeggen. In de les zit vaak een klimonderdeel, een turnonderdeel, een spelonderdeel en een balans/stoei onderdeel.

Het geeft mij het meest voldoening dat leerlingen erachter komen dat ze meer kunnen dan ze denken. Een goede gymles is een les waar elke leerling tot zijn recht komt en dat het een plek is waar niet gepresteerd moet worden”.

Foto: Buurtsportcoach Kai Rensen

Beweegfeest!

Voor de zomervakantie organiseren de buurtsportcoaches een grote Sportinstuif in Sportcentrum Tijenraan voor alle leerlingen van groep 2 waar onze buurtsportcoaches gymles geven! Hét feestje voor het beweegdiploma! 

Meer weten over het werk van de buurtsportcoaches van Sportbedrijf Raalte? Ga naar www.sportbedrijfraalte.nl/buurtsportcoach