ouderen bewegen.png

Beweegevenement: Vergeet niet te bewegen!

24 september | Sportcentrum Tijenraan Raalte

Wat is het belang van bewegen voor je brein? We horen het steeds vaker om ons heen en in de media: Actief blijven is de sleutel naar gezond ouder worden. Dat bewegen goed is voor je lichaam en geest wisten we al, maar toch vinden we het soms lastig om ons ertoe te zetten.

Daarom organiseert de gemeente Raalte in samenwerking met Sportbedrijf Raalte en mantelzorgondersteuning Raalte, op dinsdagochtend 24 september het Beweegevenement ‘Vergeet niet te bewegen!’  

Inspiratieverhalen, workshops en theater!

Het globale programma tussen 9.30 en 12.30 uur:

  • Inspiratieverhalen: Wat als u of uw naaste ineens Alzheimer heeft? Een diagnose met veel impact. We staan stil bij de effecten van bewegen op het brein. Daarnaast vertelt een ervaringsdeskundige wat actief blijven voor haar betekent nu ze de ziekte van Alzheimer heeft. Een zeer inspirerend verhaal.
  • Sportieve workshops: Vervolgens kunt u deelnemen aan verschillende sport- en beweegactiviteiten, aangeboden door verenigingen uit de hele gemeente Raalte. Tijdens verschillende sportieve workshops ervaart u hoe leuk samen bewegen kan zijn. Wie weet brengt het gevarieerde aanbod u op nieuwe ideeën! Al sportief zijn is niet nodig, het beweegaanbod is zeer laagdrempelig! Welke verenigingen aanwezig zijn wordt later hier bekend gemaakt.
  • Theater: Na deze workshops kunt u genieten van een korte theatervoorstelling met medewerking van Theater aan de Lijn.  
  • Na afloop staat er een heerlijk kopje soep voor u klaar en kunt u napraten over deze inspirerende ochtend.

Wereld Alzheimer Dag

‘Samen in beweging’ is dit jaar niet voor niets het thema van Wereld Alzheimer Dag. Actief blijven en deel blijven nemen aan leuke activiteiten zorgt voor een optimale bloeddoorstroming, voor een voldaan gevoel en voor het behoud van fijne contacten. Zo kunnen we zelf heel veel doen om ons lichaam en geest gezond te houden.

Wanneer je voldoende beweegt, raken je hersenen goed doorbloed en krijgen ze de zuurstof die ze nodig hebben. Het verbetert je geheugen, zorgt ervoor dat je beter slaapt en vermindert stress. Daarnaast verkleint bewegen het risico op hersenaandoeningen zoals dementie, depressie en Parkinson.
- Hersenstichting -

Praktische informatie

  • Datum: 24 september, van 9.30 - 12.30 uur
  • Locatie: Sportcentrum Tijenraan, Zwolseweg 65 in Raalte.
  • Deelname: Gratis deelname, neem gerust een kennis of familielid mee! 
  • Aanmelden: Vooraf aanmelden is wenselijk, dit kan via onderstaand formulier of telefonisch via 0572 760 600. 

Vragen of meer informatie

Heeft u vooraf vragen? Neemt u dan gerust contact op met Tom Bloo van Sportbedrijf Raalte via buurtsportcoach@sportbedrijfraalte.nl of Jeannet Kleine Schaars van de gemeente Raalte, telefoon 06 13 53 92 93.

Aanmeldformulier 

Dit veld is verplicht
Dit veld is verplicht
Dit veld is verplicht
Dit veld is verplicht
Dit veld is verplicht
Dit veld is verplicht
Dit veld is verplicht
Dit veld is verplicht
Heb je aanvullende vragen/opmerkingen, dan kun je die hierboven vermelden