doortrappen header 3.png

Doortrappen Raalte

Doortrappen Raalte helpt jou om zo lang mogelijk en veilig te kunnen blijven fietsen. Want fietsen is heerlijk! Door te fietsen, blijf je langer gezond, zelfstandig en in contact met andere mensen. Doortrappen Raalte bestaat uit verschillende fietsactiviteiten bij jou in de buurt waar je (gratis) aan mee kunt doen.

Onderdelen activiteiten Doortrappen:

 • oefenen met fietsen en tips over veilig fietsen;
 • uitproberen van driewiel- of vierwielfietsen;
 • mooie fietsroutes ontdekken in de omgeving van Raalte;
 • voordelen ervaren van een fietsspiegel of helm om langer veiliger te blijven fietsen.

2023

Eind maart/april 2023: Meefietsen met fietsgroep in Raalte [gratis]

Elke woensdagmiddag vanaf eind maart start een fietsgroep in het centrum van Raalte om een mooie fietsroute in de omgeving te maken. Onderweg is er een koffie/theestop en om ongeveer 17.00 uur ben je weer terug in Raalte. Tijdens de fietsroute wordt er ook van ‘plek’ gewisseld zodat je nieuwe mensen leert kennen die ook plezier hebben van fietsen. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Gerard in ’t Veld (06 – 20591063)

April 2023: E-bike informatiedagen bij Wielervereniging CRT [gratis]

 • Maandag 3 april van 10.00 - 16.00 uur
 • Maandag 17 april van 10.00 – 16.00 uur

Tijdens deze informatiedag 'Veilig fietsen op je E-bike' van 10.00 tot 16.00 uur leer je alles over de vaardigheden die je nodig hebt om veilig en met plezier te fietsen op een e-bike. Aanmelden is verplicht.

Er is veel aandacht voor het oefenen van verschillen fietsvaardigheden in de praktijk. Dit gebeurt op het verkeersveilige wielerpark van CRT. Ook is er een korte fietstocht door de omgeving, waarbij aandacht is voor diverse verkeerssituaties. Zo kunnen deelnemers direct oefenen met de tips die ze hebben  gekregen.

Naast de aandacht voor fietsvaardigheden wordt uitgebreid ingegaan op vragen, verwachtingen en ervaringen van de deelnemers. Een huisarts en fysiotherapeut vertellen alles over reactiesnelheid, beweging en de invloed van medicijngebruik op het fietsen. Er wordt van uitgegaan dat deelnemers over een e-bike beschikken. Wel kunnen de nieuwste soorten e-bikes uitgeprobeerd worden en zijn er begeleiders aanwezig om te kijken of fietsen goed zijn afgesteld.

Meld je aan voor de e-bike informatiedagen bij CRT Raalte

18 april 2023: Ontdekdag driewiel- en vierwielfiets [Gratis] 

 • Dinsdag 18 april, 10.00 – 12.30 uur 
 • Sportcentrum Tijenraan Raalte
 • Probeer gratis fietsen uit!

Probeer gratis en vrijblijvend een de vele driewielfietsen (minimaal 15 stuks) in de sporthal uit en ervaar hoe het is om (weer) te fietsen. Laat u adviseren door de adviseurs van Nijland Cycling uit Heeten, Usva Bikes uit Haarle en Tworby over de verschillende mogelijkheden om te kijken welke fiets het beste bij u past. De buurtsportcoaches vertellen u graag meer over veilig fietsen en de voordelen van blijven bewegen. Ook Erchotherapie Carinova is aanwezig.

Aanmelden vooraf mag, maar is niet nodig. Voor meer info kun je mailen of bellen naar Buurtsportcoach Wilma Mars 06 – 86 89 29 46 / wilma.mars@sportbedrijfraalte.nl

Voorjaar 2023: Opa, oma, kleinkind fietsroute 

Ga samen met je kleinkinderen leuke routes van ongeveer 6 km fietsen. Er komen 3 verschillende routes in voorjaar 2023 waarbij naast het fietsen ook een beweeg- of ontdekactiviteit wordt toegevoegd. De routes zijn t.z.t. hier te downloaden.

Mei 2023: Sallandse Fietsvierdaagse [1 euro per persoon per route]

In mei worden op donderdagen fietstochten van 40-45 km over verharde wegen aangeboden door de mooie gebieden van Salland. De vertrektijden zijn tussen 9.30 en 11 uur. Je krijgt een duidelijke route beschrijving mee. Deelname kost 1 euro per persoon. Onderweg zijn mogelijkheden om wat te nuttigen en dat is op eigen kosten. Opgave is niet verplicht en voor meer informatie per route kun je contact opnemen met onderstaande personen.

 • Op 4 Mei start in Heeten bij Het Trefpunt > Wim Sibelt (06 – 83009730)
 • Op 11 Mei start in Nieuwheeten bij De Belte > Bertus Koenjer (06 – 29365166)
 • Op 18 Mei  start in Mariënheem  bij Het Aspe > Jos Alferink (06 – 11431715)
 • Op 25 Mei start in Wesepe t.o. de Kerk > Arend de Lange (06 – 51153390)

Juni 2023: Meefietsen met fietsgroep in Heeten [gratis]

Elke 2e en 4e woensdagavond van de maand kun je meefietsen met een gezellige fietsgroep in Heeten. Start om 19.00 uur vanaf het plein in Heeten, circa 21.00 uur weer terug. De route is incl. pauze waarbij je een consumptie kunt nuttigen (voor eigen rekening). Voor meer informatie kun je contact opnemen met Wim Sibelt (06 – 83009730)

Najaar 2023: Fietsen voor statushouders

In circa 13 lessen leren statushouders fietsen, in september, oktober en november 2023. Aanmelden is verplicht en kan via Vluchtelingenwerk. De fietslessen worden verzorgd door vrijwilligers van Wielervereniging CRT.

Fietsspiegelactie: 25 mei

Ontdek de voordelen van een fietsspiegel bij Kruiper Tweewielers. Voor slechts 5 euro incl. montage (in plaats van 19,95 euro) schaf je een inklapbare fietsspiegel aan en krijg je tips over veiliger fietsen. Op = op!

Meer informatie
Voor meer info kun je mailen of bellen naar Buurtsportcoach Wilma Mars 06 – 86 89 29 46 / wilma.mars@sportbedrijfraalte.nl