SEG-21.0003.04-Webshop-RMcD-pagina2.jpg

Homewalk

Team Sportbedrijf Raalte doet in het weekend van 24 en 25 juni mee met de HomeWalk. Samen gaan we 24 uur non-stop sporten voor ouders met een ziek kind. De opbrengst gaat naar het Ronald McDonald Kinderfonds.

Support jij ons? Doneren kan hier!
Doneer aan team Sportbedrijf Raalte

Actieweek 24 t/m 29 april

Het verhaal van collega Susanne Haarman
susanne.jpg

zweminstructeur Sportbedrijf Raalte

En dan staat je wereld stil. De dochter van onze collega Susanne werd in 2017 gediagnostiseerd met Netvlieskanker. Een moeilijke en onzekere tijd breekt aan. Susanne vertelt wat de meerwaarde was van het Ronald McDonald Huis deze periode. En wat haar motivatie is om samen met haar collega’s van Sportbedrijf Raalte mee te doen aan de HomeWalk: 24 uur non-stop sporten voor ouders met een ziek kind.

“Op een dag in november 2017 ontdekte ik iets geks in het oog van mijn dochter Fieve. Ze is dan 16 maanden oud. Het leek alsof je er doorheen kon kijken, een soort kattenoog. Het consultatiebureau vond het ook vreemd en we werden doorgestuurd naar het Deventer Ziekenhuis. De arts kwam al snel met het antwoord. Dit is een tumor. Het nieuws sloeg in als een bom.

Een spannende periode
Afspraken het Ronald McDonald Huis VUmc werden direct ingepland. De arts wees het gezin van Susanne op een betrouwbare website waar ze informatie konden vinden over Retinoblastoom (Netvlieskanker). “Alles stond hier helder en duidelijk uitgelegd. Hier werden we iets rustiger door. Begin december is ze toen geopereerd. De tumor en daarmee helaas ook haar oog zijn weggehaald. Ik vond het heel spannend hoe ze er na haar operatie uit zou zien. Hoe ga je haar terugkrijgen? Hoe ziet haar gezichtje er uit zonder oog? Gelukkig kon ik er redelijk snel aan wennen en herstelde ze goed. Het was een hele opluchting dat er geen uitzaaiingen waren en dat het niet erfelijk was. Ik was namelijk destijds ook zwanger van mijn 2e kindje. Fieve kreeg een oogprotese en een periode met veel controles volgde.

Het Ronald McDonald Huis
Rondom de operatie en iedere nacht voor de ziekenhuiscontroles logeerde het gezin in het Ronald McDonald Huis VUmc. Ze werden hierover door het ziekenhuis geïnformeerd en konden gelukkig altijd terecht. "Het was fijn om daar te kunnen overnachten. We zijn altijd heel warm ontvangen en ook Fieve vond het fijn om daar te zijn. Vaak waren de controles erg vroeg in de ochtend. Op deze manier hoefden we in de ochtenden geen lange afstanden te reizen vanuit Raalte en konden we rustiger opstarten voordat we na het ziekenhuis zouden gaan. Veel ouders zijn in een Ronald McDonald Huis om dichtbij hun zieke kind in het ziekenhuis zijn. Maar je kunt er dus ook samen met je kind verblijven, dichtbij het ziekenhuis.”

Het Ronald McDonald Huis VUmc bestaat niet meer, omdat veel zorg gecentraliseerd is op andere locaties. “Vlak voor de sluiting ben ik er met mijn ouders nog eens geweest. Voor het proces was het fijn om nog te kunnen laten zien hoe het eruit zag en hoe we onze tijd hier spendeerden. Een stukje verwerking.”

24 uur non-stop sporten voor ouders met een ziek kind
“Ik heb dus een belangrijke persoonlijke motivatie om mee te doen met de HomeWalk, waarbij alle donaties ten goede komen aan Ronald Mc Donald huizen. Deze huizen zijn zo belangrijk voor gezinnen met een ziek kind. Je hebt een plek waar je even tot rust kan komen in een zeer onrustige periode. Daarvoor willen we zoveel mogelijk geld ophalen!

Met Fieve gaat het gelukkig goed! We hebben het ‘geluk’ gehad dat ze zo jong was ten tijde van de operatie. Ze is nu bijna 7 en ze weet niet beter. Ze doet lekker mee met alles. Soms zijn er wat kleine aanpassingen. Zo krijgt ze op school een tafeltje vooraan en in het verkeer is het met haar halve zicht even goed opletten.  Ze krijgt af en toe vragen van kinderen over haar oog en dan vertelt ze gewoon hoe het zit. “Ik had een ziek oogje en nu heb ik een nieuwe”. 

Support jij Susanne? Doneren kan hier!
Doneer aan Susanne Haarman

 

Meer informatie over het event
Lees alles op de website HomeSportEvent