doortrappen banner.png

Informatiedagen Veilig fietsen op de e-bike

Publicatiedatum: 08-03-2023

De e-bike wordt steeds populairder en is inmiddels niet meer weg te denken uit het straatbeeld. Helaas zijn e-bikes ook steeds vaker betrokken bij ongevallen. Om ervoor te zorgen dat inwoners zo veilig én zo lang mogelijk met plezier kunnen fietsen, organiseren Wielervereniging CRT en Sportbedrijf Raalte vanuit het project Doortrappen Raalte de gratis informatiedagen ‘Veilig fietsen op je e-bike’ op maandag 3 en 17 april. Aanmelden kan via www.sportbedrijfraalte.nl/doortrappen.

 Tijdens de informatiedag leren deelnemers alles over de vaardigheden die nodig zijn om met plezier te fietsen op een e-bike. Er is veel aandacht voor het oefenen van verschillen fietsvaardigheden in de praktijk. Dit gebeurt op het verkeersveilige wielerpark van CRT. Ook is er een korte fietstocht door de omgeving, waarbij aandacht is voor diverse verkeerssituaties. Zo kunnen deelnemers direct oefenen met de tips die ze hebben  gekregen.

Naast de aandacht voor fietsvaardigheden wordt uitgebreid ingegaan op vragen, verwachtingen en ervaringen van de deelnemers. Een huisarts en fysiotherapeut vertellen alles over reactiesnelheid, beweging en de invloed van medicijngebruik op het fietsen. Er wordt van uitgegaan dat deelnemers over een e-bike beschikken. Wel kunnen de nieuwste soorten e-bikes uitgeprobeerd worden en zijn er begeleiders aanwezig om te kijken of fietsen goed zijn afgesteld.

 

Praktische informatie en aanmelden

De e-bike informatiedagen zijn op maandag 3 en 17 april bij wielervereniging CRT Raalte, Hammerweg 8e in Raalte. De informatiedagen starten om 10.00 uur en duren tot 16.00 uur. De dagen zijn voornamelijk gericht op senioren, maar natuurlijk is iedereen van harte welkom. Deelname is gratis. Er wordt voor een kleine lunch gezorgd. Aanmelden kan via www.sportbedrijfraalte.nl/doortrappen. Vol = vol. Deelname is op eigen risico en geschiedt op volgorde van opgave. Ga voor meer informatie naar bovengenoemde website. 

Over Doortrappen Raalte

Doortrappen Raalte is een initiatief van de provincie Overijssel, gemeente Raalte en Sportbedrijf Raalte. Doortrappen helpt inwoners om zo lang mogelijk en veilig te kunnen blijven fietsen. Want fietsen is heerlijk! Door te fietsen, blijf je langer gezond, zelfstandig en in contact met andere mensen. Doortrappen Raalte bestaat uit verschillende fietsactiviteiten in de buurt waar inwoners (gratis) aan mee kunt doen.