De BeweegBingo door buurtsportcoaches van Sportbedrijf Raalte

Sportbedrijf Raalte lanceert eigen BeweegBingospel

Publicatiedatum: 31-03-2023

Sportbedrijf Raalte lanceert eigen Raalter BeweegBingo spel

Het spel Bingo is al jaren populair. Bewegend bingo spelen is volgens de buurtsportcoaches van Sportbedrijf Raalte nog leuker en ook nog eens goed voor de gezondheid. Ze ontwikkelden daarom een eigen BeweegBingo spel, geschikt voor alle leeftijden. Op woensdag 5 april reiken de buurtsportcoaches en directeur van Sportbedrijf Raalte de eerste Raalter Beweeg Bingo’s uit aan de beweeggroep ‘Kom in beweging’ van wijkcentrum Centraal Hart en leerlingen van basisschool Oostenwind.

Buurtsportcoach Wilma Mars is trots: “Beweeg Bingo is een mooie manier om met senioren en ouderen in contact te komen. Bingo is altijd leuk en als je dat combineert met bewegen zorgt het voor extra plezier. We werden geïnspireerd door de BeweegBingo van Sportbedrijf Amstelveen. Deze bingo hebben we al diverse keren gespeeld bij wijkcentra en verzorgingshuizen. Het beviel de deelnemers, partners en ons zo goed dat we in samenwerking met Spel Plus inmiddels 50 eigen spellen hebben kunnen maken in de look en feel van Sportbedrijf Raalte.”

Gratis voor zorgcentra en basisscholen
De spellen zijn ontwikkeld voor zorginstellingen, wijkcentra, ontmoetingscentra waar senioren en ouderen komen, maar ook alle 17 basisscholen in de gemeente Raalte kunnen een beweegbingo aanvragen. Gratis maar wel met 1 voorwaarde, het moet wel regelmatig gespeeld worden.

Vraag de BeweegBingo aan

De BeweegBingo is mede mogelijk gemaakt door de subsidie Raalte Sportief en Gezond van de gemeente Raalte.