ZWTIJ_Oekraiense kinderen.jpg

Uitreiking bewijs van deelname aan Oekraïense kinderen

Publicatiedatum: 01-09-2022

Met een intensief zwemlestraject heeft Zwembad Tijenraan in de zomervakantie Oekraïense kinderen zo zwemveilig mogelijk opgeleid. Uit handen van hoofd Zwemzaken Jordi Stoelers, ontvingen de kinderen donderdag 25 augustus hun bewijs van deelname en zijn hiermee nu ook klaargestoomd voor het schoolzwemmen.

Aanleiding ontstaan zwemgroep

Helaas zijn er het afgelopen jaar ook weer te veel berichten gekomen over verdronken kinderen of volwassenen. Het is belangrijk kinderen en volwassenen zo zwemveilig mogelijk op te leiden. Het is heel mooi en dankbaar dat we de afgelopen zomervakantie samen met de gemeente een grote groep van de Oekraïense vluchtelingen een stuk zwemvaardiger hebben kunnen maken in de afgelopen vijf weken.“ Jordi Stoelers, hoofd Zwemzaken.

Instroom schoolzwemmen

Zo’n 35 Oekraïense kinderen hebben voor vijf weken lang, twee keer per week, 45 minuten zwemles gevolgd, waarbij het in de laatste les vooral om plezier ging. Vol enthousiasme gingen de kinderen van de glijbaan. Henry Bronkhorst, directeur Sportbedrijf Raalte: “Chapeau ook voor onze zweminstructeurs die zich daar, met alle druk die er ook op onze personele bezetting is steeds, vol overgave op hebben gericht en alle kinderen blij konden maken met een bewijs van deelname. Zij zien veel Oekraïense kinderen komende periode ook weer terug tijdens het schoolzwemmen!’