man met fietshelm

Veilig op de e-bike met gratis workshops bij CRT Raalte

Publicatiedatum: 08-03-2024

Op 8 en 22 april organiseren CRT Raalte en Sportbedrijf Raalte de ‘Veilig op de e-bike’ dagen. Het doel is om tijdens interactieve workshops senioren weer veilig en met plezier te laten fietsen op een e-bike. Deelname is gratis. De workshops bestaan uit theorie- en praktijkoefeningen. Dit alles op een veilig terrein bij CRT Raalte (Hammerweg 8e, Sportpark Ramele)

Deelnemers frissen hun theorie op rondom verkeerssituaties en leren o.a. veilig opstappen, afstappen, sturen, remmen en krijgen valpreventietips. Brigit Trooster, buurtsportcoach Sportbedrijf Raalte: ‘Na het succes van vorig jaar wast het een must deze dagen weer te organiseren. Het is een mooie ontwikkeling dat ouderen dankzij een e-bike weer meer in beweging komen. Maar we zien ook dat ze erachter komen dat ze toch wat minder soepel zijn als gedacht, vaker van de weg raken, vallen en angstiger worden. Door deze workshops voelen ze zich weer een stuk veiliger op de fiets. Daar doen we het voor’.

Een huisarts en fysiotherapeut vertellen over reactiesnelheid, beweging en de invloed van medicijngebruik op het fietsen. Er zijn begeleiders van de CRT aanwezig om te kijken of de fiets goed is afgesteld. Het is de bedoeling dat iedereen een eigen e-bike en helm meeneemt. Geen e-bike of helm? Dan is dit te leen bij CRT Raalte.

Meer informatie en aanmelden

Over doortrappen Raalte

Doortrappen Raalte helpt inwoners om zo lang mogelijk en veilig te kunnen blijven fietsen. Want fietsen is heerlijk! Door te fietsen, blijf je langer gezond, zelfstandig en in contact met andere mensen. Doortrappen Raalte bestaat uit verschillende fietsactiviteiten bij jou in de buurt waar je (gratis) aan mee kunt doen.