Raalte Wandel Challenge

Raalte Wandel Challenge

In mei starten we weer met de Raalte Wandel Challenge. Wil jij graag wandelen, maar heb je een steuntje in de rug nodig? Of heb jij een chronische ziekte (bijv. diabetes, COPD, hart- of vaatziekte) en wil jij hiermee aan de slag om je fitter en gezonder te voelen? Dan is de Raalte Wandel Challenge wat voor jou! Samen werken we toe naar de (verkorte route van de) Sallandse Wandel Vierdaagse

Wat houdt het in?

Met het ruim 20 wekelijkse wandelprogramma loop je wekelijks op dinsdagochtend, dinsdagavond of donderdagochtend onder begeleiding van een professional. Je krijgt tips en adviezen over een gezonde leefstijl tijdens themabijeenkomsten en doet veel (nieuwe) sociale contacten op. Aan het einde van de challenge loop je 3, 5 of 10 km! 

We starten met verschillende groepen. Wat is jouw basis?

 • Startende wandelaar: Je wandelt nu niet/nauwelijks (maximaal 3 kilometer) en wil je graag fitter en vitaler voelen. Doel: Samen met een gezellige groep en begeleider tot ongeveer 3 tot 5 km kunnen wandelen.
 • Gevorderde wandelaar: Je kunt ongeveer 3 tot 6 kilometer aan een stuk wandelen, maar je wilt graag meer kilometers leren lopen met een steuntje in de rug. Doel: Samen met een gezellige groep en begeleider (in het begin) bouw je samen op naar meer dan 5 km, 10 km (of zelfs meer).

Introductiebijeenkomst 

We kunnen ons voorstellen dat je vooraf een aantal vragen hebt of graag meer wil weten over de wandelgroepen. Meld je dan aan voor de introductiebijeenkomst op woensdagavond 1 mei om 19.30 uur bij Sportcentrum Tijenraan in Raalte via buurtsportcoach Tom Bloo:

Startdata

De eerste wandelingen vinden plaats vanaf de week van 13 mei en dan starten de volgende groepen:

 • Locatie Raalte, gevorderde groep: dinsdagavond 19.00 uur
 • Locatie Raalte, startende groep: donderdagochtend 9.30 uur
 • Locatie Raalte, gevorderde groep: donderdagochtend 9.30 uur
 • Locatie Heino, startende groep: dinsdagochtend 9.00 uur

*Het is afhankelijk van het aantal aanmeldingen of we alle groepen kunnen starten of dat we eventueel groepen moeten samenvoegen.

‘De Raalte Wandel Challenge was echt een stok achter de deur om weer meer te gaan wandelen. Ik had niet verwacht dat ik aan het einde 10 km kon wandelen!’ 

Deelnemer Raalte Wandel Challenge

Kosten

Je betaalt eenmalig €25,- voor het gehele programma.

Wat krijg je hiervoor?

 • Ruim 20 weken lang, iedere week 1 wandeling (in een groep) onder begeleiding van een (zorg of beweeg)professional
 • een wandelschema voor een eventuele tweede of derde wandeling in de week
 • 5 themabijeenkomsten over een gezonde leefstijl (blessurepreventie, goede wandelschoenen, positieve gezondheid, voeding, slaap)
 • Een gratis kop koffie/thee na afloop van de wandeling
 • Veel gezelligheid!

Meer informatie en aanmelden

Wil je deelnemen? Meld je dan aan via onderstaand aanmeldformulier. Heb je vragen over de Raalte Wandel Challenge? Neem contact op met buurtsportcoach Tom Bloo: tom.bloo@sportbedrijfraalte.nl of 06 23508261.

De Raalte Wandel Challenge is een initiatief van Sportbedrijf Raalte en Podokracht. Met FysioSas en Krachtcentrale als uitvoerende partijen in Heino.

Aanmeldformulier

Dit veld is verplicht
Dit veld is verplicht
Dit veld is verplicht
Dit veld is verplicht
Dit veld is verplicht
Dit veld is verplicht
*Afhankelijk van het aantal aanmeldingen en het startniveau bekijken wij welke groepen we kunnen starten. Geef bij opmerkingen/bijzonderheden ook aan wanneer je op andere momenten kunt.
(Optioneel)
(Meerdere antwoorden mogelijk)