Uniek Sporten

Uniek Sporten

Uniek Sporten: ook in Raalte een passende sport voor iedereen

Sportbedrijf Raalte vindt het belangrijk dat zoveel mogelijk inwoners gezond zijn en in beweging blijven. Dat geldt dus ook voor Raaltenaren met een beperking. En er zijn gelukkig veel verenigingen en organisaties die een sport aanbieden voor mensen met een beperking. Via het landelijke platform Uniek Sporten kun je zoeken op de sport die jij leuk vindt of goed bij jou past. Op de website van Uniek Sporten staat het aangepaste sportaanbod in de gemeente Raalte met een sportzoeker waarop ook de sportactiviteiten staat van de omliggende gemeenten in Salland en IJsselland.

Uniek Sporten: voor sporters

Op de pagina voor sporters vind je sportadvies; informatie over sporten en een handige sportzoeker. Maar ook vind je informatie over de financiën rondom sporten, vervoer, sportmaatjes en over topsport. Als je je op de website aanmeldt, komen er nog meer mogelijkheden tot je beschikking. Je kunt bijvoorbeeld accommodaties beoordelen op gebruikersgemak, contact zoeken met andere sporters en ervaringen delen over een bepaald aanbod of een bepaalde aanbieder. Ook kun je via de site een sporthulpmiddel lenen of aanschaffen. 

Uniek Sporten: voor sportaanbieders

Op de pagina voor aanbieders kun je een stappenplan vinden op de website. Je kunt meer lezen over het financieren van aangepast sportaanbod, over accommodatieadvies en over hoe en waar je vrijwilligers kunt werven en bijscholen voor jouw specifieke doelgroep. Ook vind je er communicatie- en promotieadvies en lees je over de ondersteuning die de sportbond je kan bieden. Als je jezelf op de site aanmeldt als aanbieder, kun je jouw sportaanbod laten vermelden op de Uniek Sporten site.

Uniek Sporten Raalte: contactpersoon

Heb je meer vragen over sporten met een beperking in de gemeente Raalte? Neem dan contact met op met de buurtsportcoach.

Regiocoaches Salland en IJsselland
Wij hechten veel waarde aan een regionale samenwerking binnen het aangepast sporten. We werken in de regio Salland en IJsselland daarom actief samen met regiocoaches aangepast sporten. We benutten hiermee optimaal de specialistische kennis van de regiocoaches Kees van Hoof en Loes Boetes en we zetten ons samen in om het regionale sporten voor mensen met een beperking te optimaliseren en ondersteunen alle Raalter sportverenigingen. Kees doet dit vanuit de samenwerking in de regio Deventer en Loes vanuit de regio Zwolle.
Voor vragen of meer informatie kun je ook met hen contact opnemen.