Hart in Beweging

Na een hartinfarct of een andere hartaandoening verandert je leven enorm. Specialisten geven diverse leefregels en adviezen mee, zoals meer bewegen, stoppen met roken, vet- en/of zoutarm eten, op het gewicht letten, medicijngebruik en regelmatig naar het ziekenhuis voor controle. Ooit overwogen om te gaan zwemmen?

Na de revalidatieperiode zoek je een sport die bij je past en een bepaalde veiligheid biedt. Lichamelijke beweging heeft een positief effect op het cholesterolgehalte, het bloedsuikergehalte en bij overgewicht en werkt bij sommige mensen bloeddrukverlagend. Als je graag in het water bent, gezelligheid en plezier belangrijk vindt, dan is zwemmen met een hartaandoening iets voor jou!

De instructeur is een door de stichting Hart In Beweging (HIB) opgeleide zwemonderwijzer. Daarnaast is er altijd iemand aanwezig die adequaat kan handelen en eerste hulp kan verlenen. Beide personen zijn getraind in het omgaan met een AED apparaat (Automatisch Externe Defibrillator). Deze is aanwezig. Tevens is de huisartsenpost Raalte en de ambulancedienst op de hoogte waar en wanneer deze lessen plaatsvinden.

Overleg met jouw arts over de belastbaarheid van je hart en meld je bij ons aan. Op vrijdagavond ben je dan van harte welkom van 19.00 tot 19.45 uur. Je krijgt eerst een gratis proefles. Er wordt een veelzijdig programma aangeboden, waarbij er voldoende ruimte is voor rustmomenten. Iedereen kan op zijn/haar eigen tempo mee doen.

Er zijn verschillende zorgverzekeringen, die in een aanvullend pakket vergoeding geven voor revalidatiezwemmen of zwemmen voor (ex)hartpatiënten. Je kunt dit nakijken in de voorwaarden van je zorgverzekering.

Tijden

Vrijdag
19.00-19.45 uur

Kledingadvies

Badkleding

Proefles

Ben je nieuwsgierig geworden naar deze groepsles, maar weet je nog niet of het echt wat voor jou is? Geef je dan vrijblijvend op voor een gratis proefles, om kennis te maken met het zwemmen met een hartaandoening. 

Kosten

Bekijk in het tarievenoverzicht wat een leskaart hart in beweging kost. Met een leskaart koop je vooraf in één keer 10 lessen met korting, die je in 12 weken op mag maken. 

Meld je je voor het eerst aan voor de lessen, dan betaal je eenmalig € 8,- voor de lespas.