Hart in Beweging

Na een hartinfarct of een andere hartaandoening verandert uw leven enorm. Specialisten geven diverse leefregels en adviezen mee, zoals meer bewegen, stoppen met roken, vet- en/of zoutarm eten, op het gewicht letten, medicijngebruik en regelmatig naar het ziekenhuis voor controle. Ooit overwogen om te gaan zwemmen?

Na de revalidatieperiode zoekt u een sport die bij u past en een bepaalde veiligheid biedt. Lichamelijke beweging heeft een positief effect op het cholesterolgehalte, het bloedsuikergehalte en bij overgewicht en werkt bij sommige mensen bloeddrukverlagend. Als u graag in het water bent, gezelligheid en plezier belangrijk vindt, dan is zwemmen met een hartaandoening iets voor u!

Uw instructeur is een door de stichting Hart In Beweging (HIB) opgeleide zwemonderwijzer. Daarnaast is er altijd iemand aanwezig die adequaat kan handelen en eerste hulp kan verlenen. Beide personen zijn getraind in het omgaan met een AED apparaat (Automatisch Externe Defibrillator). Deze is aanwezig. Tevens is de huisartsenpost Raalte en de ambulancedienst op de hoogte waar en wanneer deze lessen plaatsvinden.

Overleg met uw arts over de belastbaarheid van uw hart en meld u bij ons aan. U kunt kiezen voor een (gratis) proefles. Op vrijdagavond bent u dan van harte welkom van 19.00 tot 19.45 uur. Er wordt een veelzijdig programma aangeboden, waarbij er voldoende ruimte is voor rustmomenten. Ieder kan op zijn/haar eigen tempo mee doen.

Er zijn verschillende zorgverzekeringen, die in een aanvullend pakket vergoeding geven voor revalidatiezwemmen of zwemmen voor (ex)hartpatiënten. U kunt dit nazien in de voorwaarden van uw zorgverzekeraar.

Tijden

Vrijdag
19.00-19.45 uur

Kledingadvies

Badkleding

Proefles

Bent u nieuwsgierig geworden naar deze groepsles, maar weet u nog niet of het echt wat voor u is? Geef u dan vrijblijvend op voor een gratis proefles, om kennis te maken met het zwemmen met een hartaandoening. 

Kosten

Bekijk in het tarievenoverzicht wat een leskaart hart in beweging kost. Met een leskaart koop je vooraf in één keer 10 lessen met korting, die je in 12 weken op mag maken. 

Meld je je voor het eerst aan voor de lessen, dan betaal je eenmalig € 8,- voor de lespas.