Start vanuit babypeuterzwemmen met zwemles

Op de woensdagmiddag is een specifieke zwemlesgroep voor kinderen van (bijna) 4 jaar die vanuit baby-peuterzwemmen kunnen instromen. Dit gebeurt in afstemming met de ouder(s)/verzorger(s). We kijken goed naar je kind en of dit de beste optie voor haar/hem is op het moment dat je kind de leeftijd van 4 jaar bereikt.

Zwemles voor 4-jarigen

  • Tijdstip zwemles: woensdag van 17.30 tot 18.15 uur; de duur is 45 minuten.
  • De groep is een watergewenning groep volgens het zwem-ABC; je kind draagt een wit bandje.
  • Als je kind een niveau verder gaat, stroomt hij/zij door naar een andere lestijd op de woensdagmiddag; je kind draagt dan een oranje bandje.
  • Je betaalt een vaste prijs voor het complete zwemlespakket-ABC; dit pakket bestaat uit ongeveer 96 lessen (gemiddeld 80 zwemlessen voor diploma A, daarna de zwemlessen voor diploma B en C). Het benodigde aantal lessen verschilt per kind. Jonge kinderen hebben vaak iets meer tijd nodig voor het behalen van een diploma in vergelijking met een ouder kind, wat vaak vooral te maken heeft met concentratie en motoriek.
  • Tarieven voor de zwemlessen kun je vinden op: www.zwembadtijenraan.nl/zwemleskosten

Wat past het beste bij je kind & algehele belasting

Een 4-jarige, die net naar de basisschool gaat, heeft vaak veel nieuwe indrukken te verwerken. De zwemonderwijzer van het baby-peuterzwemmen is bekend met je kind en kan je daarom adviseren over welke vorm van zwemles geschikt is om naar door te stromen: de 4-jarige zwemles of de reguliere zwemles, of nog beter even wachten met zwemles, vanwege de start met school. Vraag er gerust naar.

Het kan verstandig zijn om al iets eerder dan de leeftijd van 4 met de zwemlessen te beginnen. Je kind is dan al gewend aan de nieuwe situatie in het zwembad voordat hij of zij naar school gaat. Je kunt er ook voor kiezen om later te beginnen. In dat geval plaatsen wij je kind op de wachtlijst voor de reguliere zwemlessen. Het is dan aan te raden om in de tussentijd op zondagochtend recreatief te komen zwemmen. Je kind heeft dan gratis toegang op zondag. Door regelmatig te zwemmen, blijft je kind watervrij en dat is een groot voordeel bij aanvang van de zwemlessen.

Deskundigheid en kwaliteit

De zweminstructeurs bij Zwembad Tijenraan zijn allemaal gediplomeerd en in bezit van een VOG (Verklaring Omtrent het Gedrag). Al onze zwemlessen worden gegeven volgens het nationale zwem-ABC. Wil je meer weten over het zwem-ABC? Kijk dan op www.zwembadtijenraan.nl/zwemles.


Wanneer je kiest voor zwemles bij zwembad Tijenraan, kun je rekenen op
  • Ruime ervaring en hoge kwaliteit: onze zwemlessen worden gegeven volgens de NRZ (Nationale Raad Zwemveiligheid) https://www.nrz-nl.nl/
  • Keuze uit speciale 4-jarigen lessen, reguliere zwemlessen (vanaf 4,5 jaar)
  • Gratis zwemmen op zondag voor uw kind vanaf inschrijving tot zolang de zwemlessen duren
Opgeven voor zwemles

Opgeven voor zwemles kan door een e-mail te sturen naar zwemles@sportbedrijfraalte.nl (of klik op onderstaande button, dan opent je mail automatisch), of mondeling aan de kassa.

Als klant van baby-peuterzwemmen hoef je de inschrijfkosten van € 16,- niet te betalen.

Aanmelden zwemles