Hydrotherapie

Hydrotherapie is geschikt voor iedereen die moeite heeft met bewegen 'op het droge' door lichamelijke beperkingen of klachten. De opwaartse druk van het water maakt bewegen gemakkeljiker. Je kunt je beter ontspannen en door gerichte oefeningen onder leiding van een deskundige instructeur werk je aan kracht, stabiliteit en mobiliteit zonder je spieren en gewrichten te zwaar te belasten.

Groepsles in het therapiebad

Het warme water van 33°C is uitermate geschikt voor therapie. Door de verstelbare bodem kan het bad op een passende diepte worden ingesteld. Je kunt overal staan en het is niet nodig om (goed) te kunnen zwemmen.  Er is een inlooptrap met een stevige leuning waardoor het gemakkelijker is om het water in en uit te gaan.

In kleine groepen ga je aan de slag met verschillende beweegoefeningen die passen bij jouw doelen. De instructeur staat zelf ook in het water. Tijdens de oefeningen wordt er gelet op een juiste houding, leer je onder meer op een verantwoorde manier bewegen en leer je de belastbaarheid van je lichaam kennen. Veel mensen ervaren een vermindering van pijnklachten, meer kracht, een betere houding en een betere conditie.

Hydrotherapie helpt je bij

 • Reuma
 • Artrose
 • Chronische pijn
 • Hart- en vaatziekten
 • Rugklachten
 • Hersteltraining
 • Niet aangeboren hersenletsel
 • Revalidatie
 • Overgewicht
 • Een combinatie van verschillende klachten

Meer informatie en intakegesprek

Denkt je dat je baat kan hebben bij hydrotherapie? Vul dan het intakeformulier in met een korte omschrijving van jouw klachten. Vervolgens vragen wij je een vragenlijst in te vullen over jouw persoonlijke situatie en nodigen je u uit voor een intakegesprek. Hierin gaan wij nader in op jouw klachten, beperkingen en doelen. De instructeur stelt daarna een persoonlijk behandelplan voor je op.

Deskundige begeleiding

Je wordt begeleid door zweminstructeurs die zich gespecialiseerd hebben in hydrotherapie. Deze instructeurs volgen regelmatig een bijscholing en worden ondersteund door een fysiotherapeut. Het behandelplan vormt de basis voor de lessen. Daarnaast houden wij regelmatig een evaluatiegesprek met je om te bespreken hoe het met je gaat en worden de volgende stappen besproken en vastgelegd in het behandelplan.

 • Lydia Pieters uit Olst heeft minder pijn en meer kracht dankzij hydrotherapie. Lees haar verhaal.

Lestijden

De lestijden hangen af van de aard van je klachten. Bekijk de lestijden bij onze openingstijden.

Kledingadvies

Badkleding. Slippers zijn aan te raden om uitglijden op gladde tegels rondom het bad te voorkomen.

Kosten en zorgverzekering

Kijk hier voor het actuele tarievenoverzicht. Soms wordt hydrotherapie vergoed via de aanvullende verzekering. Dit kun je navragen bij je zorgverzekering.

Heb je nog vragen?

Wij helpen je graag verder! Je kunt de receptie van zwembad Tijenraan bellen op telefoonnummer (0572) 760 600 of e-mailen naar info@sportbedrijfraalte.nl