Regionale kick-off Beweegmakelaar in Deventer Ziekenhuis

16 maart 2018

Vrijdag 16 maart was de officiële kick-off van de Beweegmakelaar in het Deventer Ziekenhuis onder toeziend oog van de verschillende betrokken organisatie en gedeputeerde Bert Boerman.

Beweegmakelaar brengt mensen in beweging!

Sinds begin dit jaar is onze collega Brigit Trooster aangesteld als Beweegmakelaar. De functie is met subsidie van de gemeente Raalte tot stand gekomen en is bedoeld om inwoners het laatste zetje te geven zelf in beweging te komen. “Met alleen vertellen hoe belangrijk beweging is voor het menselijk lichaam kom je er niet. En zelfs als mensen van de huisarts het advies krijgen weer of meer te gaan bewegen, doen ze het niet”, stelt Brigit die met haar kennis en ervaring een brug moet slaan tussen de gezondheidszorg en het grote en gevarieerde beweegaanbod.

Het uitgangspunt is dat niemand een drempel mag ervaren om (opnieuw) in beweging te komen. “Dat is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Sommigen vinden het lastig een geschikte activiteit te vinden. Die persoon komt in aanmerking voor gratis advies en begeleiding. Dat kan bij mensen thuis of op een andere geschikte locatie in de buurt”.

Passend advies bij de persoonlijke gezondheidssituatie

In dat gesprek zet de Beweegmakelaar de beweeg- en sportmogelijkheden op een rij en ze geeft een advies op maat dus passend bij de persoonlijke gezondheidssituatie. Voor de één kan dat een programma zijn waarbij je meerdere keren per week een beweegmoment hebt en onder begeleiding staat van een diëtist. En voor de ander kan het een weldaad zijn om samen te fietsen in het bos. Indien gewenst, gaat de Beweegmakelaar ook mee naar het bewegen bij de sportvereniging en helpt ze bij het zoeken van een beweegmaatje. “Ik geef één op één coaching en ben echt de spreekwoordelijke stok achter de deur. Mijn ambitie is dat mensen (weer) ontdekken dat bewegen hartstikke leuk is en dat ze zich fitter en vitaler voelen”, besluit Brigit.

Kick-off BSC Zorg - Beweegmakelaar

Alle regionale samenwerkingspartners. Met links Brigit Trooster, Beweegmakelaar in de gemeente Raalte.

Meer informatie?

Wil je meer weten over Brigit haar werkzaamheden als Beweegmakelaar? Of heb je een vraag en wil je in contact komen met Brigit? Bel dan naar Sportbedrijf Raalte op telefoonnummer (0572) 760 600, of stuur een e-mail naar info@sportbedrijfraalte.nl.

Terug